2019.11.13. 14:00
Átadták a Hangvilla könnyűzenei díjat
Tompos Kátya, Hrutka Róbert és az Antal Gábor Trió kapta az idei Hangvilla könnyűzenei díjat. Ők adnak közös koncertet 2020. január 11-én.

A Hangvilla ötödik évfordulóján díjat alapítottak, melyet olyan fiatal előadó kap, aki élő zenét játszik, akar és tud adni a közönségnek, igazi művész, elhivatott előadó. Az elismerést elsőként Csemer Boglárka Boggie vehette át, aki idén január 5-én, a létesítmény megnyitásának ötödik évfordulóján adott koncertet az Antal Gábor Trióval.

A díj kitalálója, Bélafi László már tavaly remélte, hogy a kezdeményezésből hagyomány lesz. – A Hangvilla díjasok kiválasztása és koncertje lehetőséget ad arra, hogy évente egyszer megmutassuk, milyen az, amikor minden tökéletes – mondta a Hangvilla igazgatója. – Sokszínű, sokoldalú és elkötelezett művészek és egy koncert, ahol a látvány, a hangzás, a fények és a szervezés is elsőrangú. Ez egy igazán kedvünkre való koncert, megismételhetetlen, egyedi produkció.

Porga Gyula a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Hangvilla létrehozásának az volt a célja, hogy minőségi infrastruktúrát nyújtson a minőségi kultúrához. Az intézmény hatéves jelenléte példa arra, hogy szükség van a kiváló teljesítményekre. Veszprém azért kaphatta meg A zene városa címet az UNESCO-tól, mert zeneszerető a közönség. Nemcsak a tömegesemények a fontosak, hanem az is, a zene mennyire része a mindennapoknak, mondta a polgármester.

A Hangvilla könnyűzenei díjat második alkalommal adták át Tompos Kátyának, Hrutka Róbertnek és az Antal Gábor Triónak. Tompos Kátyának 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven, melyeket Hrutka Róbert öltöztetett megfelelő zenei köntösbe. Hrutka Róbert zeneszerző, zenész, énekes, gitáros, dalszövegíró több mint 200 nagylemez készítésében működött közre, neves színművészekkel zenélt együtt. Első önálló albuma 2009-ben jelent meg. Az Antal Gábor Trió zenéje a hagyományos dzsessztrió hangzásvilágát ötvözi modernebb formákkal, összetett ritmikai elemekkel és harmóniailag színes megoldásokkal.

A három díjazott január 11-én a Hangvillában muzsikál közösen, a koncerten résztvevők két cédét kapnak ajándékba.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva