borsonline.hu | 2022.09.20. 19:18
Balatoni horrorbaleset: ők haltak meg – részletek
Húsz év alatti fiatalok haltak meg a Veszprém megyei Pétfürdő közelében, amikor fának csapódott az autójuk.

Kiderült, ki halt meg a balatoni horrorbalesetben

A 19 éves O. Ádám egy 21 éves nővel ült a kocsiban, ami a baleset során valósággal kettészakadt. A fiatal sofőr életéért órákon keresztül harcoltak a kórházban, végül belehalt sérüléseibe.

– Azt várom, hogy csörög a telefonom, és ő hív – mondta a tragikusan elhunyt fiú ismerőse.

A horrorbaleset részletei

2022. szeptember 18-án mentőhelikoptert riasztottak, mert fának csapódott és az ütközés erejétől kettészakadt egy autó Veszprém megyében, Berhida és Pétfürdő között, a 18-as kilométerszelvénynél. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, többek között egy mentőhelikopter is leszállt a helyszínre, ahol teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

A sofőr, egy 19 éves férfi előzni próbált, de elvesztette uralmát az autó fölött és fának csapódott.

Vélhetően az ütközés erejétől kizuhantak a kocsiból, mert amikor a pétfürdői hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek, már a földön találták meg a szerencsétlenül járt fiatalokat.

A 21 éves nőt súlyos koponyasérülésekkel szállították a győri, míg a férfit mellkasi sérülésekkel a székesfehérvári kórházba. A fiatalok életéért rengetegen aggódtak, sajnos a férfi nem élte túl a balesetet.

– Órákon keresztül harcoltunk az életéért, végül a kórházban belehalt a sérüléseibe – mondta Bartók Judit Veszprém megyei rendőrségi szóvivő a veol.hu-nak.

A fiatal férfi ismerősei összeomlottak a tragédia után

– Képtelen vagyok felfogni, hogy itt hagyott minket, előző héten még vidáman beszélgettünk

most pedig tudom, hogy soha többé nem nevetünk együtt. Bár az eszem tudja, de a szívem még nem fogta fel.

Az utolsó másodpercig reménykedtünk, hogy életben marad. Hogy őszinte legyek, még most is azt várom, hogy csörög a telefonom, és ő hív – mondta összetörve az ismerős.

Ádám fiatal kora ellenére remekül vezetett, nem volt felelőtlen

– Nem játszotta az eszét, mindig tudta, hogyan közlekedjen, egyszerűen nem értjük, hogyan történhetett a baleset. Ádámot mindenki szerette, mosolygós és jólelkű volt, segítőkész, minden barátja számíthatott rá. Bele sem merek gondolni, hogyan érezheti magát a családja, remélem, hogy együtt kibírják a fájdalmat – reménykedik az ismerős.

Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: borsonline.hu
Nyitókép: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva