Benkő Péter | 2024.04.20. 10:00
Balatoni kerékpárút is esélyes a díjra!
Közönségszavazással dől el, melyik kerékpárút a bringások kedvence, az Év Kerékpárútja. A közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében közzétett pályázatára több tucat ajánlás érkezett, esélyes a Veszprém–Balatonalmádi kerékpárút is.

A kerékpárosok javasolhattak bringautakat, és szakmai zsűri választotta ki azt a tizenegyet, melyre április 24-ig lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán. Értékelési szempont lesz, hogy olyan útvonal nyerheti el az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas ahhoz, hogy a bringások bakancslistájukra tűzzék. Valamennyi útvonal érdekes építészeti vagy természeti látnivalókat érint, de fontos szempont az út jó minősége, biztonsága is.

Fotó: Krausz Andrea

A pályázat célja, hogy minél többen üljenek biciklire, aktívan felfedezve ezeket a tájakat, de az utak építése, fejlesztése, fenntartása is folyamatos munka, hiszen a kerékpárutak akkor így adnak felejthetetlen élményeket.

Az Év Kerékpárútjára az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet képek szerint, a fenti határidőig legtöbb kedvelést elnyerő kép viselheti majd a kitüntető címet, melyet tavaly a Békéscsaba körüli Wenckheim kerékpárút nyert el. Az eredményt április 25-én hirdetik ki, az ünnepélyes átadó május 11-én, a közlekedési kultúra napján lesz. Ezt a napot a Közlekedéstudományi Egyesület szervezi 2015 óta az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos, kulturált közlekedésre.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva