Szücs Ildikó | 2019.12.14. 17:00
Betlehemi jászolok várnak a Várban
Betlehemi jászol kiállítás nyílt a Szaléziánumban két meghirdetett pályázatra érkezett alkotásokból.

A kiállítás megnyitóját december 6-án tartották a ferences templomban, ahol a Padányi Katolikus Iskola alsós énekkarának műsora örvendeztette meg a megjelenteket. Udvardy György érsek és Fábry Zoltán a Magyar Kézművességért Alapítvány elnöke mondott köszöntőt a megnyitó ünnepségen.

5. Betlehemi jászolkiállítás

5. Betlehemi jászolkiállítás

Közzétette: Szaléziánum / Salesianum – 2019. december 11., szerda

Immár ötödik alkalommal A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) és a Szaléziánum közös szervezésében valósult meg a betlehemi jászolkiállítás, mely különböző anyagokból, eltérő stílusokban készült betlehemi jászlakból álló közel 30 válogatott művet tartalmaz. A kiválasztott alkotások „A Magyar Kézművességért Alapítvány” által idén már 26. alkalommal meghirdetett országos betlehemi jászol pályázat anyagából kerültek ki.

A kiállításon az AMKA pályázatára beérkezett alkotások mellett a Szaléziánum és a Szent Mihály plébánia által meghirdetett betlehem-készítő pályázatra beérkezett legjobb alkotások is helyet kaptak.

Fotó: Facebook/Szaléziánum


Emellett a Szaléziánum a Szent Mihály Plébániával a veszprémi várban zajló „Advent a várban” rendezvénysorozathoz kapcsolódva hirdetett pályázatot. A Veszprémi Főegyházmegye oktatási intézményeiből érkezett mintegy 200 alkotás, melyekből félszáz betlehem-ábrázolás került díjazására és kiállításra. Ennek nagyrésze rajz vagy festmény, viszont számtalan különleges és egyedi anyagokból készült betlehem is található. Például a fa és a karton mellett gyurma, és lego felhasználásával készült alkotások is díjazásra kerültek. Udvardy György érsek és Nagy Károly apát, kanonok, plébános adták át a legszebbnek ítélt 14 alkotás készítőjének az ajándékot.
A betlehemi jászol kiállítás 2020. január 9-ig tekinthető meg a Szaléziánumban. A nyitvatartásról innen tájékozódhatnak
.

Fotó: Facebook/Szaléziánum

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva