2019.12.04. 14:00
Decemberi programok a Hangvillában
A Hangvilla lényege pont abban van, hogy a kultúra különböző szegmensei iránt érdeklődők mind megtalálják a nekik tetsző programokat. Decemberben sem csalódhatunk, hiszen most is mindenki csemegézhet kedvére.

A veszprémi Hangvilla Multifunkciós Közösségi Tér épületében több intézmény is működik, amelyek egymással együttműködve töltik meg az intézményt a különböző kulturális események gyöngyszemeivel. Decemberben is a legkülönfélébb programokkal találkozhatunk, ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

A Veszprémi Programiroda szervezésében december 8-án a Rhythm & Blues neves képviselője, a Little G Weevil Band lép fel a Nagyteremben. Vendégként a jamaicai-angol származású Dionne Bennett énekesnő varázslatos hangja gazdagítja a koncert élményét.

December 9-én Radics Gigi egy Karácsonyi Koncert keretén belül adja át a karácsony üzenetét modern és klasszikus dalokban tálalva, szólóban, kórusban és zenekarban, az énekesnő saját dalaival fűszerezve.

Újabb zenei élményt ad a komolyzene kedvelőinek december 11-én a Filharmónia Hangvilla Bérlethez tartozó előadása, amelyen ezúttal az Orfeo Zenekar szólaltatja meg Mozart három zongoraversenyét.

Bödőcs Tibor kabaré színházi estje december 17-én lesz, amire óriási iramban fogynak a jegyek, igyekeznie kell annak, aki szeretné meghallgatni a Kolera a Vackor csoportban címre hallgató kis esti szösszenetet.

Végül a Magic Show III. bűvész- és illúzió show kerül megrendezésre december 27-én, ami izgalmas estét nyújt idősnek, fiatalnak egyaránt. Minden, ami varázslat, illúzió és tudományosan megmagyarázhatatlan mutatvány, azt elhozza Veszprémbe is Magyarország leglátványosabb országjáró bűvész show-ja.

Fotó: Hangvilla

A Mendelssohn Kamarazenekar próbatermében december 8-án Rozsnyói Péter lép színpadra, aki szóló zongorakoncertet ad elő improvizációkkal.

Veszprém Város Vegyeskarának és a Northwest University Puk Choir közös koncertjét december 10-én élvezheti a közönség. A Greetings from South Africa című műsort a Boulevard Harmonists a-capella kórus és a Northwest University kórus tagjai együtt adják elő, akik Dél-Afrikából érkeznek, hogy gyönyörű hangjukkal, csodálatos muzsikával varázsolják el a hallgatóságot.

Fotó: Hangvilla

A négy évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Hagyományos Karácsonyi Koncertet Veszprém Város Vegyeskara és a Mendelssohn Kamarazenekar közös hangversenyén élvezheti a nagyérdemű. Ezúttal az itáliai Velencébe varázsol minket a Buon Natale! – Karácsonyi muzsika, ami két estén, december 21. és 22-én lesz hallható.

A táncot kedvelőknek a FootNotes Dance Company előadásában kíván boldog Karácsonyt minden táncos az óvodástól a középiskolásig. 40 koreográfia köztük szólók, duettek, triók, kvartettek és csoportos produkciók töltik meg a közönség soraiban ülők szívét szeretettel, és öltöztetik lelküket karácsonyi fényekbe.

Fotó: Hangvilla

A Pannon Várszínház pedig töretlenül gondoskodik a színházi élményről, különböző műfajokban. Joe Landry: Az élet csodaszép, amely darab az azonos című klasszikus filmen alapul. Nem csak az ifjúságnak Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk musical változatban, valamint a klasszikus Hair musical is színre került. Végül a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című vígjáték nyújt kikapcsolódást az év utolsó hónapjában.

Az év utolsó napján a szilveszteri mulatságról egyrészt a Historia Hangvilla Étterem gondoskodik, ahol a Historia Havanna Night Kuba egy igazi vérpezsdítő, latin hangulatú éjszakára invitálja a táncolni vágyókat.

Másrészt az Expresszó Szilveszter zárja az évet egy szintén fergeteges bulival.

Az év végét és a közeledő ünnepeket ki-ki kedvére megtöltheti érdekesebbnél érdekesebb programokkal, hogy minél több örömteli pillanatban legyen részünk decemberben is.

Készítette: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva