MW | 2024.02.23. 14:00
Elrajtol a Holtszezon!
Február 22–25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivált. A veszprémi eseményen négy napon keresztül tíz helyszínen több mint hetven programmal várják az irodalom szerelmeseit.

A fesztivál eredeti koncepciójához hűen a Holtszezon elsősorban az irodalom azon határműfajaira helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek ugyan, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Így számos program várja majd a krimi, a fantasy vagy éppen a képregény műfajának kedvelőit, de rengeteg koncertet és zenés-irodalmi estet is találhatunk a programok között.

nl0225holtszezonboebeckkoncert9
Nagy sikert aratott a tavalyi Holtszezon fesztiválon Boebeck koncertje az Incognitóban
Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

Az előadók és meghívott vendégek sorában szerepel többek között Varró Dániel, aki a Túl a Maszat-hegyen című könyvének második részébe kalauzolja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt, Harcsa Veronika és zenésztársai Tandori Dezső és Sziveri János költeményeinek zenés feldolgozásával repítik el a közönséget egy különleges világba, de Lackfi Jánost, Grecsó Krisztánt és a 30Y zenekart is színpadon láthatjuk.

A különböző előadások és beszélgetések mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására, az alkotótevékenység népszerűsítésére is, éppen ezért számos workshop – képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatívírás-műhely – várja a látogatókat. A Poket zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfaj, valamint a Platon Karataev zenekar rajongói pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött. A fesztivál igyekszik szem előtt tartani az egyenlő esélyű hozzáférést is, ezért több program jelnyelvi tolmácsolással egészül ki, a vakok és gyengén látók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak segítséget az egyes helyszíneken.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

  

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva