Juhász-Léhi István | 2024.04.05. 08:00
Ezek az izgalmas programok várnak a V-Híd Rally Hungary közönségére
A jövő hétvégén, április 12-14. között érkezik a Rally Hungary és vele a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye Veszprémbe és a vármegyébe. A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy a verseny mellett számos egyéb érdekes és izgalmas programlehetőséget kínálnak a kilátogatóknak. Az alábbiakban összeszedtük, hogy az adott időpontokban hol és mit lesz érdemes felkeresniük a nézőknek.

Április 12-én, pénteken (13–15 óra) ebéd után érdemes kilátogatni a Veszprém Arénához a szervizparkba, és megnézni a déli szervizelési időszakot, elmerülni a versenyautók és csapatok nyüzsgő forgatagában. A gyerekekkel érkezők keressék a Zöld életre valók programhelyszínt, próbálják ki a Road Safety vagy a gokartszlalom pályáit. Aki egész hétvégére tervez, érdemes átvennie a jegyértékesítési ponton az ingyenes Hertz Rally Kalandfüzet pecsétgyűjtős játékot, amelyben értékes ajándékokat lehet nyerni.

 

Fotó: V-Híd Rally Hungary

 

15 óra körül érdemes felkerekedni, hogy a látogató kényelmesen átérjen Királyszentistvánra. Az út a szervizparkból 20 perc autóval. Az 1-2-3-4-es nézői pontokhoz, a 72-es főútról érkezve a Litér és Balatonfűzfő közötti nagy, füves parkolóban lehet hagyni az autót. Innen jár a shuttle járat, de gyalog is 15 perc alatt elérhető a nézői pont.

16 órakor kezdődik a Superenduro show, amit a rallycross showtime bemutatója követ. Fontos, hogy a kezdési időpontok előtt 35 perccel már tilos a nézői mozgás a pályákon.

18.05-kor kezdődik a Szuperspeciál szakasz, a hétvége egyik leginkább várt eseménye, ahol a látványos szinkronpályán egyszerre két autó mérkőzik meg. A program vége a résztvevő autók számától függ.

Másnap, április 13-án, szombaton a Kislőtéren az első autó 11.06-kor rajtol el, így érdemes 10 órára a Kislőtér gyorsasági szakasz kiemelt nézői pontjának parkolójába érkezni. Az északi körgyűrű jutaspusztai kihajtónál a Kisréti utca felől kell érkezni, a jelzéseket követve lehet leparkolni.

A rendőrség programhelyszínén be lehet ülni egy igazi rendőrautóba, ki lehet próbálni a lézerfegyver-szimulátort vagy a „részegszemüveget”. A Kislőtéren a délutáni körben az első autó rajtja 16.35.

Aki új helyszínre kíváncsi, annak azt javasolják, célozza meg a várpalotai gyorsasági szakaszt. Inota hadiút felől érkezve lehet megközelíteni az Inota nyugati nézői csomópontot. A délutáni kör 17.33-kor rajtol, a délelőtti menetrendhez hasonlóan 16.58-ig el kell foglalni a helyet, mert utána a pályán nézői mozgás nem megengedett. A verseny itt 22.00-ig is eltarthat.

 

Fotó: V-Híd Rally Hungary

Április 14-én, vasárnap, az Európa-bajnoki hétvége utolsó napján érdemes Iszkán kezdeni. Csór–Iszka–Szőlőhegy–Bánya utca felől közelíthető meg a helyszín autóval, majd a shuttle járattal lehet eljutni az 1-es vagy 2-es nézői pontra. Az első autó 9.27-kor rajtol, a délelőtti kör várhatóan ebédidő utánig eltart.

A szervizparkban napközben lehet megnézni a szervizelést. 14.30 körül érdemes elindulni a Nagylőtéri gyorsasági szakasz nézői pontjának helyszínére, az út 25 perc.

15.30, Nagylőtér: Gyulafirátót 82-es út felől kell érkezni a 2-es kiemelt nézői pont helyszínére. A délutáni kör, a látványos és izgalmas Power Stage 17.05-kor rajtol el.

Az autók a veszprémi Gyárkertben 18.20-tól érkeznek be a céldobogóra, az ünnepélyes célceremóniára. Ekkor lesz a pecsétgyűjtő játék nyereménysorsolása is.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva