likeBalaton.hu | 2024.03.02. 09:00
Ezt ne próbáld otthon: autóval a lépcsőn Veszprémben
Veszprém, a festői szépségű város, ahol a történelem és a modernitás keveredik, most egy különleges eseménnyel került a hírek középpontjába. Nem mindennapi látványban volt része azoknak, akik egy lakótelep gyalogos lépcsőjénél jártak: egy autó, amelynek sofőrje úgy döntött, hogy a lépcsőn keresztül próbál meg továbbhaladni. A terv azonban nem úgy sült el, ahogy azt előzetesen eltervezte.

Az eset egyenesen egy akciófilm jelenetét idézte, ám a valóságban sokkal kevésbé volt sikeres a kimenetel. A jármű, egy hétköznapi autó, nem volt felkészülve a lépcsőzésre, és fennakadt. A sofőr, aki egy 54 éves taljándörögdi férfi volt, rájött, hogy onnan már nem tud továbbhaladni, így egy szemközti parkban próbált elbújni a megjelenő járőrök elől. A történet azonban itt nem ért véget, a rendőrök gyorsan a nyomára bukkantak és elfogták.

Az esemény nemcsak a különleges választás miatt vált emlékezetessé, hanem mert felmerült az ittasság gyanúja is a sofőrrel szemben. Ennek következtében előállították, és büntetőeljárás indult ellene.

A veszprémi rendőrség felhívja a figyelmet: a közlekedési szabályok betartása és a józan ész használata minden helyzetben elengedhetetlen.

Míg a történet szórakoztató lehet, fontos emlékeztetőként is szolgál arra, hogy a közlekedési szabályok és a biztonságos vezetési gyakorlatok betartása nélkülözhetetlen.

 

 

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva