2019.12.17. 10:00
Grafikai kiállítás nyílt a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem átjáró galériájában nyílt kiállítás Tungli Zsuzsanna grafikus összegyűjtött munkáiból.

A megnyitón Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kulturális referense elmondta, a Történetek című varázslatos és misztikus kiállítást azért állították fel az átjáró galériába, hiszen a meghittebb, szűkebb környezetben könnyebb megragadni a képek hangulatát.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A grafikákon minden egyes elem szimbolikus értelemmel bír, ezért is érdemes hosszasan elidőzni egy-egy alkotás előtt, és elmélyedni az aprólékos kidolgozásban. Oravetz Dániel, művészember kiállításmegnyitó-beszédében hangsúlyozta, Tungli Zsuzsanna művészete a nyitott megtekintő számára mesés történeteket mesél el.

– Az egyes elemek egymáshoz való viszonyából következtetni lehet az alkotó belső világára. Könnyű belefeledkezni az összképbe, a színek harmóniájába. Zsuzsanna nem festményeket, hanem grafikákat készít, mégis egyik másik alkotása a telítettségtől és színhasználattól szinte festőinek hat – tette hozzá Oravetz Dániel.

Fotó: tunglizsuzsanna.hu

Tungli Zsuzsanna, a művész a kiállításon elmondta, számára fontosak azok a pillanatok, amikor személyes visszacsatolást kaphat a látogatóktól, és élő diskurzus alakulhat ki munkáiról. A kiállítást Szabó Eszter, a Pannon Egyetem hallgatója zárta az Én az éjjel nem aludtam egy órát kezdetű népdallal.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A grafikák fő színei a piros és arany, ezáltal derűs karácsonyi hangulatot áraszt a kiállítás. A meleg színek és éles fekete kontúrok kiemelik és erősítik egymást, kontrasztot állítanak a grafikán belül. Tungli Zsuzsanna egyedi alkotásait nagy precizitás jellemzi, ugyanis az aprólékosan megmunkált mesebeli tájak és épületek apró részleteibe belemerülve még kisebb embereket és lényeket is láthatunk. A képek, mintha egy karácsonyi mesekönyv illusztrációi lennének, így január 3-ig akár gyermekekkel is érdemes meglátogatni a kiállítást.

Fotó: tunglizsuzsanna.hu

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva