2019.06.14. 19:00
Gyertek Veszprémbe sörözni!
Páratlan rendezvényhelyszínen a veszprémi vár alatt, karnyújtásnyira a belvárostól lehet mostantól vasárnap estig bulizni. Nyolc éve készült el a felújított püspöki pihenő, most História kert, ahol a 7. Veszprémi Sörfesztivált tartják.

– Nyolc éve döntöttük el, hogy kézműves sörrel is szeretnénk foglalkozni, van egy látvány sörfőző üzemünk is, amit meg lehet nézni. Próbáltuk kiválasztani azokat a söröket, melyek egyediek, és nálunk jól működne. Ezt úgy tudtuk legjobban megszondáztatni, hogy csinálunk egy fesztivált, meghívunk nagyon sok sörfőzdét, és megnézzük, hogy mik a visszajelzések. Az első fesztiválon legjobban szereplő sörből lett nálunk a Ház söre – mondta el Szűcs Balázs a História cégcsoport ügyvezetője.


A tapolcai Stari pincészet söre azóta is jelen van a fesztiválon, de ezen kívül még 40 féle sörből lehet választani. Ezek főként csapolt sörök, de vannak köztük üvegesek is. Vannak felső és alsóerjesztésűek, pilsek és lagerek, szűrt és szüretlen sörök. Lehet inni ízesített és búzasöröket is. A sört kínáló pavilonok mellett vannak borosok, koktélosok és mindenféle ételt, édességet kínálók.

– Próbálunk ismertebb és feltörekvő főzdéket egyaránt bemutatni, de a jelentkezők söreit a beválogatás előtt teszteljük, igyekszünk a legjobbakat kiválasztani, csak minőségi söröket hozni. Igyekszünk a nagyobbakat kiszorítani és a kisebbeknek teret adni, de azért vannak nagyok is, akiknek itt kell lenni, idén például csapolt Guiness-t is lehet kóstolni – tette hozzá Szűcs Balázs.

A fesztivál délutánonként nyit, és minden este három koncerttel várják a látogatókat.

A programot itt találjátok.

Szöveg és képek: Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva