MW | 2023.11.10. 08:00
Hamarosan indul a Veszprém Jazz Fesztivál
A kortárs jazz nemzetközi és hazai előadói lépnek fel a Veszprém Jazz Fesztiválon november 16–19. között. Érkezik Jojo Mayer, Bill Frisell, Erik Truffaz nemrég megjelent Clap! című lemezét mutatja be a fesztivál nyitónapján. Első magyarországi koncertjét adja a Scary Pockets, a The New Mastersounds, a Tygroo és Izo FitzRoy is, de a világhírű dobos-producer, Manu Katché is először lép fel hazánkban szólóprojektjével.

A fesztivál nyitónapján szólóprojektjével is bemutatkozik hazánkban a sztárok dobosaként is ismert Manu Katché, és először lesz látható Magyarországon az elektronikus tánczenét a balkáni dallamokkal és a rap elemeivel ötvöző Tygroo. Néhány hete megjelent Clap! című albumát mutatja be Erik Truffaz, a gitáros legenda, Bill Frisell pedig triójával lép színpadra.

Kapolcs, 2014. augusztus 1. Erik Truffaz francia trombitamûvész játszik a 24. Mûvészetek Völgye fesztiválon Kapolcson, a Harcsa Veronika Udvarban a Bin-Jip zenekar koncertjén 2014. július 31-én. Balról Gyémánt Bálint gitáros. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Erik Truffaz
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

November 17-én a német Botticelli Baby nyitja a koncertek sorát, majd a José James trombitásaként világhírűvé vált Takuya Kuroda saját projektjével lép színpadra. Az európai szupergroup, a Nils Landgren 4WD új lemezét hozza el a veszprémi közönségnek, őket a kilencfős lengyel bigband, a Mitch & Mitch követi. Szombaton Jojo Mayer, IzoFitz Roy, a Scary Pockets és a The Horny Funk Brothers koncertjei lesznek láthatók. A Veszprém Jazz Fesztivál koncertprogramját vasárnap a kortárs brit funk-soul meghatározó produkciója, a The New Mastersounds zárja, akiknek Turn Things Around című dalát a The Funky & Groovy Music Lexikonban Peter Wermelinger a tíz legnagyobb kedvence közé sorolta.

 

 

A magyar előadók közül a Hangvillában az Antal Gábor Trió, a Bujdosó Trió, a Baló Sámuel Trió, a Parvaro, a Nagy Emma Quintet, a SunMa, a zïp, a Kéknyúl, a Gorg & Benzol és Daveform Quintet lép színpadra, míg a Papírkutyában a Snétberger Alapítvány növendékei adnak ingyenes koncerteket.

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló Veszprém Jazz Fesztivál négynapos jazzünnepet ígér a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain. A helyszínen Kleb Attila fotográfus Closer című kiállítása is látható lesz. A jazz világsztárjairól készült portréfotók a fellépés előtti, vagy utáni pillanatokban készültek backstage-ben, a színfalak mögött. Emellett a programot Blasius kiállítás és workshop is színesíti.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva