Horváth Virág | 2020.07.24. 12:00
Színházzal nyitja meg kapuit a Hangvilla
Szombaton a Pannon Várszínház két közönségsiker előadásával nyitja kapuit a Hangvilla. Mindkét előadás a Családi Színházi Esték sorozat részeként valósul meg.

Ismét a megszokott színházi körülmények között, légkondícionált nézőtérrel és helyreszóló jegyekkel várja a Pannon Várszínház az érdeklődőket. Először július 25-én, szombaton 19 órakor A Pál utcai fiúk zenés darabot tekinthetik meg a színházkedvelők. Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink. A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban a Vörösingerek vezetőjét, Áts Ferit még ezen a nyáron Kékesi Gábor alakítja, ez az utolsó alkalmak egyike, hiszen ősztől egy időre filmforgatás köti majd le a népszerű színész idejét.

A Padlás nagysikerű története minden korosztályhoz szól, a fiataloktól az idősebbekig Fotó: Pannon Várszínház

Még ezen a hétvégén, július 26-án, vasárnap 19 órától A padlás című musicalt is bemutatja a Pannon Várszínház. Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A félig mese, félig musical során mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.

A veszprémi Hangvillában legközelebb augusztus 16-án vasárnap a Hair című musicalt láthatják, majd augusztus 22-én, szombaton A dzsungel könyve című darabot mutatja be a színház.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva