2019.04.03. 17:00
Harci helikoptert foglaltak el a gyerekek
Különleges piknikre invitálták az érdeklődőket helyi hagyományőrzők, hiszen a tavaszi randevúnak egy Mi–24 D harci helikopter volt a főszereplője.

A korábban félelmetes gépmadár már nyugállományban pihen a Laczkó Dezső Múzeum Török Ignác utcai bázisán.

A pikniken a helikoptert is meg lehetett nézni kívül-belül, de voltak pilótafelszerelések, sisakok, ejtőernyők is. A rendezvény elérte célját, hiszen a gyerekek elfoglalták a kiszolgált légi járművet, míg a felnőttek beszélgettek, a volt katonák sztoriztak. Az apropója az volt a különleges rendezvénynek, hogy szerettünk volna évet nyitni, és bizony mi mással lehetett volna ezt megtenni, mint egy szezonnyitó, helikopteres piknikkel, mondta az esemény főszervezője, Balogh Ákos, aki lapunk egyik fotóriportere.

Egy olyan eseményt szerveztek, melyen volt eszem-iszom pogácsával, süteménnyel és limonádéval. Persze úgy hirdették meg a pikniket, hogy ingyenesen látogatható, és mindössze annyit kértek az érkezőktől, hogy hozzanak magukkal az említett finomságokból mindenki örömére.

A rendezvény elérte célját, hiszen a gyerekek elfoglalták az óriási gépmadarat. Fotó: Balogh Ákos

 

Ilyet még nem szerveztünk, de hála istennek sokan voltak, közel négyszázan piknikeltek velünk, ami szerintünk egy ilyen baráti, családias rendezvényen nagyon jó, összegzett Balogh Ákos. Elfáradtunk, hiszen többnapos előkészületet igényelt a piknik, de nagyon örültünk, mert ismét összejött sok érdeklődő, kicsik és nagyok, családok és barátok.

Aki esetleg lemaradt, pótolhat: május 18-án rendezik meg a IV. Honvédelmi Napot, ahol a Mi–24-es harci helikopter mellett ott lesznek a civil hagyományőrzők és sok mindenki más az egész napos eseményen a Török Ignác utcában.

Forrás: veol.hu /Juhász-Léhi István

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva