likeBalaton.hu | 2020.06.15. 14:00
Hat bemutatóval készül a Kabóca Bábszínház a jövő évadra
A kisgyermekektől a felnőtt korosztályig mindenkihez szólnak majd az előadások - hangsúlyozta keddi veszprémi sajtótájékoztatóján a bábszínház igazgatója.

Szőke Kavinszki András, a veszprémi Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, hogy a Badu mama gyermekei című afrikai mese lesz a jövő évad első premierje szeptember végén. Az előadást Varsányi Péter rendezi.
A következő bemutató a Kuszakeszi történet című egyszemélyes darab lesz, Rumi László rendezésében Dániel András meséje alapján.
A Mocorgó, kacarászó című kétszemélyes, verses, zenés babaszínházi előadást Török Ágnes rendezi, a játékteret pedig Várszegi Kata álmodta meg.

Ezt követően a Hamupipőke című mese kerül színpadra Sramó Gábor rendezésében február közepén. A Gréta című előadás témája a környezetvédelem, rendezője Markó-Valentyik Anna. Az előadás az Európa Kulturális Főváros (EKF) program keretében jön létre, a bemutató 2021. április közepén lesz.
Az évad végén a Két kicsi pingvin című bábjátékot mutatja be a társulat Urbán Gyula rendezésében.

A Kabóca Bábszínház egész csapata (Fotó: Kabóca Bábszínház/Facebook)

Az igazgató kiemelte, hogy a szeptember 18. és 20. között megrendezendő mesefesztivál a korábbi éveknél gazdagabb programmal várja a látogatókat. Újdonság lesz a veszprémi kötődésű Györgydeák György grafikus, szobrász veszprémi épületekről készült grafikáit felhasználó játéktér, amelyben különböző szakmákat ismerhetnek meg a gyerekek. A családok számára kialakított darus játéktérben pedig egy építkezés részesei lehetnek majd a látogatók.

Hozzátette továbbá, hogy a bábszínház augusztus 10. és 14. között napközis tábort is szervez, ahol a bábozás alapjait ismerhetik meg, kézműves foglalkozásokon és játékos programokon vehetnek részt a gyerekek színészek vezetésével.

 

Nyitókép: Kabóca Bábszínáz/Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva