likeBalaton.hu | 2022.03.23. 14:00
Bodri, a robotkutya vár rád a veszprémi Digitális Húsáruházban
Robotika, virtuális valóság, automatizáció, mesterséges intelligencia. Ezek a XXI. század legmodernebb vívmányai, amelyeket hamarosan testközelből ismerhetnek meg az érdeklődők Veszprémben.

Hétfőn ugyanis átadták azt a tudásközpontot, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Digitális Húsáruház néven üzemeltet majd. Az elsősorban iskolás korú gyermekeket és a fiatal felnőtt korosztályt célzó oktatási és szórakoztató központ a digitalizáció világába vonja be a fiatalokat.

Iskola, bank, húsbolt, majd digitális központ

A veszprémi városközpontban álló, az önkormányzat tulajdonában lévő épület korábban volt iskola, bankfiók, de az épületet leginkább az egykori húsáruházi funkciója miatt ismerik a veszprémiek.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program (VEB 2023) csaknem 110 millió forintos támogatásával három hónap alatt megújult 300 m²-es épület most visszakapta edukációs funkcióját, hiszen eredetileg iskolának épült az 1920-as évek végén.

Habár most nem a hagyományos iskolai rendszerű oktatás kerül majd előtérbe, mégis újra diákok tanulhatnak, fejleszthetik készségeiket a központ falai között.

A VEB 2023 program egyik célja a helyi gyermek-, és családbarát programok fejlesztése, melyhez nagy mértékben hozzájárul a digitális központ létrejötte.

Fotó: Kovács Bálint – VEB2023 EKF

Robotkutya, 3D-s nyomtatás, digitális karriertervezés

Megismerhetjük Bodrit, a robotkutyát; kipróbálhatjuk, hogy milyen minirobotokat programozni és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetünk.

– A kulturális év programjai között kiemelt összekötő kapocs a művészet által felhasznált digitális technika, így külön öröm számunkra, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program pályázaton el is nyerte az üzemeltetés jogát – mondta el a program vezérigazgatója, Markovits Alíz.

Fotó: Kovács Bálint – VEB2023 EKF

 

Nyitókép: Kovács Bálint – VEB2023 EKF

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva