Promóció | 2023.08.03. 20:00
Hogyan fejlesztik a társasjátékok a kisgyerekek kognitív képességeit?
Miért fontos a társasjátékozás? Fejleszt is, vagy csak jó szórakozás? Miért van szüksége a gyerekeknek arra, hogy társasjátékokkal játszanak? Cikkünkben választ kaphatsz ezekre a kérdésekre, és egy jó társasjáték alternatívát is megmutatunk.

A társasok évtizedek óta jelentenek jó szórakozást az embereknek. Az örömteli családi esték, baráti összejövetelek, munkahelyi csapatépítők, ovódai, iskolai szabadidős programok főszereplői rengeteg embernek okoztak már örömet az évek során. Nem lehet azonban elmenni ezen játékok fejlesztő hatásai mellett sem, hiszen több előnyük van, mint azt az ember gondolná. A kreativitás, memória, problémamegoldás, csapatban való játék készségét mind-mind fejlesztik, emellett erősíti a jó kapcsolatokat (amennyiben a csapatban teng túl a versenyszellem), de kapcsolat teremtésben sem utolsó.

Mit fejlesztenek a társasjátékok?

A társasok a szórakoztatás mellett számos olyan előnnyel járnak, amit az ember nem is gondolna. A kisgyerekek számára ráadásul talán még több fejlesztő hatása van, mint felnőtt korban.

Ha egy gyereket hamar bevezetünk a társasjátékok világába, akkor rengeteg olyan hasznos készséggel lehet gazdagabb,amit élete során nagy mértékben kamatoztathat. Minél kisebb korban kezdik el az ilyen fejlesztő játékokat használni, annál több jótékony hatásuk lesz.

Ilyen például a jó memória készség. Ez nagyon fontos lesz akár az iskolai évek alatt is, de felnőttkorban, a munka világában is igen hasznos, ha valaki észben tudja tartani feladatait (is).

A csapatban való gondolkodás nagyon fontos készség, hiszen az ember életében számos olyan helyzet áll elő, amikor másokhoz kell alkalmazkodnia – gondoljunk csak egy munkahelyi, vagy családi környezetre – és meg kell találnia a helyét a csapaton belül. A társasozás során kialakul az összetartásra, együttműködésre való képesség, azáltal is, hogy az ellenfél ellen egy emberként kell küzdeniük.

A kommunikációs készségekre is rendkívül jó hatással vannak a társasjátékok. A társasok játékos interakciót igényelnek, ami segít fejleszteni a gyerekek kommunikációs képességeit, beleértve a beszédet, a hallgatást, a kérdések feltevését és a válaszok megértését.

Ezek a játékok emellet a problémamegoldás kialakulásában is szerepet játszhatnak, azáltal, hogy a játékosok mindig újabb és újabb szituációkkal találják szemben magukat, amiket (számba véve a lehető legjobb végeredményt) meg kell oldaniuk, ráadásul a szabályokhoz alkalmazkodva. Sok társasjáték olyan problémákat és kihívásokat tartalmaz, amelyek megoldásához a gyerekeknek kreatívan és logikusan kell gondolkodniuk. Ez fejleszti az analitikus és a kognitív képességeiket.

 

Hogyan válassz minőségi társasjátékot?

A társasjátékok kiválasztásánál is fontos szempont a minőség. A jó társasjáték évekig szórakoztathatja a családot, de ehhez az kell, hogy a játék használat közben is ép maradjon, és ez bizony nem csak a használókon múlik.

1. Fontos, hogy olyan játékot válasszatok, ami jó minőségű anyagokból készül, hiszen ez az alapja annak, hogy a játék nem menjen tönkre az első néhány használat során. Érdemes kerülni az olcsó, kartonból készült játékokat, hiszen ha ezek célját és menetét megismered, akár otthon is elkészítheted őket, fele annyi pénzből.

2. Talán túl egyértelműnek tűnhet, azonban a tartósság másik alapja, hogy olyan játékot válasszatok, amelyek újra és újra játszhatók, és mindig élvezetesek maradnak, így hosszabb távon is élvezhetitek.

3. Nézzetek utána az adott játéknak az interneten található értékeléseken és véleményeken keresztül. Ez segít megtudni, hogy más játékosoknak hogyan tetszett a játék, és milyen tapasztalatokat szereztek a használat során. Ez segíthet az olyan játékokat is kiszűrni, amik túl bonyolultak (akár a gyerekek számára).

4. Ha már találtatok olyan társasjátékot, ami érdekesnek tűnik, érdemes utánanézni a készítőknek és a kiadóknak. Népszerű, elismert készítők általában minőségi játékokat készítenek.

Minőségi társasjáték márkák

A társasjátékok között is vannak különböző márkák. Ezek között megtalálhatóak magas- vagy éppen nem olyan magas minőségű játékok is. Cikkünkben aban szeretnénk segíteni, hogy bemutassunk egy olyan márkát, amely elérhető áron kínál magas minőségű játékokat, amely a társasjátékokon kívül más, rengeteg féle szórakoztató eszközt kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Djeco társasjátékokat szeretnénk tehát bővebben bemutatni.

 

Először a márkáról…

A Djeco, egy népszerű francia játék vállalat, amely 1954-ben alakult. A Djeco termékei kiváló minőségű anyagokból készülnek, és egyedi, művészi stílusukkal és különleges dizájnjukkal kitűnnek. A vállalat gondosan tervezi és fejleszti termékeit, hogy serkentse a gyerekek fantáziáját és kreativitását. A Djeco játékok széles választékát kínálja, beleértve a puzzle-ket, építőjátékokat, kifestőket, kreatív készleteket és még sok mást. A cég fő célja, hogy kreatív és minőségi játékokat kínáljon gyermekeknek. A Djeco társasjátékok kiváló minőségű anyagokból készülnek, kreatív grafikával és figyelemfelkeltő designnal, ami sok gyermek és szülő kedvencévé teszi őket. Fő céljuk, hogy a minőség mellett szép, és fejlesztő játékokat is kínáljanak, amik hozzájárulnak a gyerekek kognitív képességeinek fejlesztéséhez is.

 

Milyen korosztálynak szólnak a társasok?

A Djeco kínálatában számos olyan társasjátékot találhattok, ami az egész családnak örömet okoz, de a legkisebbeket fejleszti mégis a legjobban. Alapvetően babakortól kisiskolás korig gyártanak különböző játékokat, a társasjátékaik azonban óvodás kortól érhetőek el.

Ilyen játékok például a memória játékok, amik sokat segítenek a gyerekek emlékező képességének, és kognitív képességeinek fejlődésében.

A kirakók is lehetnek jó fejlesztő- és szórakoztató játékok, és a Djeco kínálatában minden korosztály számára megtalálhatjátok a megfelelő darabszámú játékot. Akadnak a legkisebbeknek, éppen óvodát elhagyó – iskolát elkezdő gyerekeknek szóló kirakók, de az iskolás korosztály is megtalálhatja a neki valót.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva