veol.hu/Kovács Erika | 2021.01.09. 19:00
Hótól és napfénytől ragyog az eplényi síaréna
Kitűnő körülmények között lehet sportolni Eplényben, a síarénában, ahol a természetes havazás és a hóágyúzás különleges téli világgal lepte meg az embereket a Bakonyban.

A legideálisabbak a körülmények a téli sportra, kellemesen csípős hidegben, kitűnő hóviszonyok között, ragyogó napsütésben hasíthatják a havat a síelés és a snowboardozás szerelmesei a Bakonyban szombaton, ahol az igazi téli hangulatról gondoskodott a pénteki hóesés is, mely fehérre festette az erdei környezetet, a fákat.

Fotó: Síaréna/Tehel Tibor

Tehel Tibor marketing-ügyintéző elmondta, nagyon kedvezett az időjárás, ezért beindították a hóágyúkat, így szombaton hajnalra legalább 6000 köbméter havat gyártottak, és ötven centiméteres hó fedi a pályákat. Ritkaság a nagy hőmérséklet-különbség is, reggel a völgyben mínusz 2,5 fok volt, a hegyen pedig mínusz 9,6 fok.

Működik egy felnőtt- és egy gyermekpálya, és azon dolgoznak, hogy mielőbb lehessen siklani Magyarország leghosszabb kék pályáján is, ahol a kezdők, illetve tanulók kedvéért tárcsás felvonó is működik.

Mindenki viseli a maszkot, a kesztyűt a mosdóban is, ügyelnek a távolságra, és használják a kézfertőtlenítőket.

Fotó: Síaréna/Tehel Tibor

Nem lehet szánkózni, sétálni sem az arénában, a pályát hálóval, mobil kerítéssel körbevették, hogy oda csak a sportolók mehessenek.

Az emberek elmondták, nagyon örülnek, hogy mozoghatnak a friss hegyi levegőn, ráadásul itthoni körülmények között.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva