likeBalaton.hu | 2020.12.22. 15:56
Ideiglenesen bezárt az eplényi sípálya, de hidegfrontban azonnal startolnak
A túl enyhe időjárás miatt a síaréna ideiglenes bezárta kapuit, hogy a hidegfrontra várva megőrizzék a pálya állapotát. Karácsonyra megérkezik a hidegebb levegő, és akkor újra ágyúzhatnak, hogy a két ünnep között élvezhessük a síelés és snowboardozás örömeit.

Az elmúlt napokban az Intersport Síaréna Eplény műszaki személyzete mindent megtett azért, hogy a pályát használható állapotban tartsa. Amikor lehetett ratrakoltak, vagyis hótaposó géppel kezelték a meglévő havat, és sokszor kézi erővel próbálták javítani a helyzetet.

Ratrakolás a pályán
Fotó: Intersport Síaréna Eplény

Sajnos az időjárás erősebb volt mint ők. Ennek ellenére munkájuk nem volt hiábavaló, mert nagyon sokáig lehett síelni és snowboardozni. Az aréna közösségi oldalán minden nap tájékoztatták a látogatókat, hogy a hó vastagsága körülbelül 30 cm, de a meredekebb részeken vékonyabb és erősen foltos.

December 21-én azonban meg kellett hozniuk a fájdalmas döntést, hogy néhány napra bezárják a létesítményt, hogy ezzel megóvják a meglévő hó állapotát. A meteorológiai jelentések szerint pont karácsonykor éri el a térséget egy hidegfront, és akkor lesz lehetőség hóágyúzásra. Így a tervezett újranyitás már december 26-án megtörténhet, hogy a karácsonyi ajándék se maradjon el. Még lehet kedvezményes jegyeket venni, ha síimádó barátainknak szeretnénk kedveskedni, és persze szurkoljunk, hogy megfelelő legyen az időjárás a jó kis téli lecsúszásokhoz.

Nyitókép: Intersport Síaréna Eplény

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva