likeBalaton.hu | 2024.01.25. 14:00
Időjárás-riasztás: széllökés veszélye miatt másodfokú riasztást Veszprém vármegyére
A Balatonnál óránként akár 90-100 km/órás széllökésekre is számítani kell.

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Pest és Fejér vármegye egyes járásaira a HungaroMet Zrt.

A riasztással érintett járásokban a következő órákban

a várt legerősebb széllökések meghaladják az óránkénti 90 kilométeres sebességet.

Csütörtökön napközben tovább erősödik a légmozgás és a délnyugati és északkeleti országrészek kivételével nagy területen kell számítani sík vidéken is viharos széllökésekre. A maximális széllökések erőssége síkvidéken általában az óránkénti 70-90 kilométeres sebesség között alakul, de

kiemelten a Balaton keleti, északkeleti részén, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében akár óránkénti 90-100 kilométeres széllökések is előfordulhatnak, a hegyekben ennél erősebbek sem kizártak.

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás

Fejér és Pest vármegye területére másodfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés veszélye miatt csütörtök éjfélig. Vas, Zala, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék kivételével az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, vagyis ezeken a területeken a várt legerősebb széllökések meghaladják az óránkénti 70 kilométerest.

– A viharos szél fákat dönthet ki, ágakat szakíthat le, amelyek gyakran elektromos vezetékeket szakítanak el.

Aki elszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, és hívja a 112-es segélyhívó számot. A közlekedőket arra kérjük, hogy kellő körültekintéssel közlekedjenek állványok, fasorok közelében– mondta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva