likeBalaton.hu | 2023.06.08. 18:00
Így utazz kedvezményesen a Magyar Mozgókép Fesztiválra a MÁV-val
A MÁV-Volán-csoport kedvezményes utazási lehetőséget kínál a 2023 forintos Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel a Magyar Mozgókép Fesztiválra június 7-10. között.

A jegy oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról Veszprémbe.

Ha pedig egy vagy kétnapos látogatást tervezünk a fesztivál veszprémi, balatonfüredi vagy balatonalmádi helyszínére, érdemes a környék busz és vonatjáratain használható 1990 forintos Veszprém-Balaton EKF24 napijegyet igénybe venni – áll a vasúttársaság közleményében.

A Mozgókép Fesztiválra is érdemes a kedvezményt igénybe venni
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A Magyar Mozgókép Fesztiválnak már négy éve Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont.

Idén az Európa Kulturális Főváros program egyik kiemelt eseményeként, a Nemzeti Filmintézettel közös szervezésben rendezik meg újra ebben a három városban, összesen kilenc helyszínen a hazai filmek ünnepét. Június 7-10. között közel száz magyar filmet – köztük számos premiert is – láthatnak majd a fesztiválra látogatók, ahol a hazai mozgóképes világ meghatározó szereplőivel is találkozhatnak.

Éjszakai járatok is lesznek

A MÁV-Volán-csoport ezúttal is kedvezményes utazási lehetőségekkel támogatja az Európa Kulturális Fővárosa év keretében szervezett programokra érkezőket.

A kiemelt programok ideje alatt Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy, az egy vagy kétnapos látogatást tervezőknek pedig a Veszprém-Balaton EKF24 napijegy nyújt kedvezményes utazási lehetőséget.

Érdemes a Magyar Mozgókép Fesztivál ideje alatt is a költséghatékony és fenntartható közösségi közlekedést választani, akár Veszprémbe, Balatonfüredre vagy Balatonalmádiba utazunk.

A fesztivál késő esti rendezvényei után a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatai ezúttal is segítik a hazajutást Veszprémből, Balatonalmádiból és Balatonfüredről. Az éjszakai járatok – melyek a rendezvényektől függetlenül minden péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakán közlekednek a nyári időszakban –

  • a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs-Lovas-Paloznak-Csopak-Balatonfüred,
  • illetve a Veszprém-Szentkirályszabadja-Balatonalmádi-Balatonfűzfő-Balatonkenese-Balatonakarattya-Balatonvilágos-Siófok útvonalakon közlekednek.

Az autóbuszok Veszprém, vasútállomásról 23:40-kor, az autóbusz-állomásról 23:55-kor indulnak Balatonfüred, illetve Balatonalmádi felé, továbbá Balatonalmádiból 0:20-kor Balatonkenese-Siófok irányába. A járatok Balatonfüredről 1:30-kor, Balatonalmádiból 2:30-kor indulnak vissza Veszprémbe. A szombati napon pedig a fővárosba is utazhatunk a MÁV-START 23:41-kor induló gyorsvonatával.

Tudnivalók Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegyről

A szimbolikus 2023 forintért megváltható Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról Veszprémbe, minden kiemelt program idején. A jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy esetében is, érdemes az tervezett utazás előtt már megvásárolni a jegyeket.

A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges pót- és helyjegyet meg kell vásárolni. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira), a jegykiadó automatákból, valamint személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy megváltásával a MÁV-START Budapest–Veszprém–Szombathely vonalán Várpalota–Veszprém–Ajka közötti, a Veszprém–Győr vonal Veszprém–Porva-Csesznek közötti, a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonal Balatonfőkajár felső–Tapolca közötti, a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk vonal Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti és a Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa vonal Balatonvilágos–Vörs közötti szakaszain közlekedő járatain, továbbá a Volánbusz számos térségi helyközi járatán és a helyi V-Busz járatain lehet utazni. A napijegy a kiválasztott időpontot követő, vagy a kiválasztott járat adott állomásról történő menetrend szerinti indulási idejét követő 24 óráig érvényes.

A kedvezményes árú, 1990 forintos napijegy vonatokon csak 2. kocsiosztályon érvényes. A jegyhez valamennyi szolgáltató esetén meg kell váltani a felárat – autóbuszok esetében az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokon a távolsági kiegészítő jegyet, vasúti utazás esetén a kocsiosztály-különbözetet is –, amennyiben az utas olyan járatot vesz igénybe, amelyre a felárváltás kötelező. A Veszprém-Balaton EKF24 napijegy a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV applikációban is megvásárolható.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva