2019.06.14. 11:00
Itt a 26. Kabóciádé, központban a cirkusz
A hétvégére kínál színvonalas és szórakoztató családi programot a 26. Kabóciádé Családi Fesztivál. A szervező Kabóca Bábszínház szlogenje ez alkalommal: „Minden ami cirkusz” azaz az előadások zöme cirkuszi, vagy a cirkuszhoz kapcsolható produkció lesz.

Idén cirkuszi mesevilággá alakul a Kolostorok és Kertek zöld rendezvényterülete, cirkuszi sátrak, színes pavilonok színezik át a tó és a templom környékét, a fókuszban a gólyalábas, artista típusú, egyensúlyt igénylő előadások lesznek.

– Színész kollégáink már hetek óta tanulnak, gyakorolnak kisebb-nagyobb gólyalábakon, és egy játékos artistaképző is működni fog a fesztiválon. Ott a kollégák mellett professzionális artisták tanítják majd a nézőket cirkuszi különlegességekre – mondta el Sipos Tekla a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

A szervezők úgy állították össze a programot, hogy folyamatosak lesznek újdonságok, és lesznek átfedések is, hogy akik nem tudnak két napra jönni azok is láthassák a legérdekesebb előadásokat. A fesztiválon jelen lesz Méhes Csaba pantominművész, akit a Méhek zenekar alapítójaként is ismerhetnek, ő látja majd el az artista produkciók mellett a konferanszié szerepét is. A program péntek délután a hagyományos Kossuth utcai felvonulással indul.

– A bábszínházban – még akkor is, ha élőszereplős játék van és nem paraván mögötti játék – meghatározó az animáció, azaz valamilyen élettelen dolognak életet adnak a színészek, és most is ugyanez a feladat, a kezükbe, vagy a lábuk alá kerül valamilyen élettelen tárgy, aminek életet adnak majd – tette hozzá Sipos Tekla.

Korábban a fesztivált a belvárosban tartották, de 2012-óta a Kolostorok és kertek rendezvénytér a Kabóciádé helyszíne.

– Nagyon bevált ez a helyszín, sokszor a hozzánk érkező művészektől halljuk, hogy ilyen gyönyörű térben ritkán adódik alkalom a játékra, szívesen visszajönnek. Volt olyan rendezőnk, akit annyira inspirált ez a terület, hogy később úgy rendezett darabot, hogy direkt oda tervezte az előadást. Tökéletes tér ez a szombat este induló éjszakai kalandtúrához is, ami mindig népszerű program. Ilyenkor a délután készített mécsesekkel egy fiktív mese alapján próbatételeken vesznek részt a gyerekek.

A program díszletét, a díszítő elemek hangulatát idén is Várszegi Kata tervező álmodta meg. Idén nem csak a színészek, minden résztvevő beöltözik, cirkuszi kiegészítőket visel majd. A fesztivál ingyenes, de az ötszáz forintos napijegy megvásárlásával támogatni lehet a fesztivált.

A program itt elérhető.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva