2018.12.09. 18:00
Joulupukki Veszprémben köszöntötte a gyermekeket – videó
Joulupukki, az igazi finn Mikulás idén már 17. alkalommal érkezett Magyarországra. Szombaton a Kossuth utcán köszöntötte a veszprémi gyermekeket.

Joulupukki a nem is olyan messzi lappföldi városból, Rovaniemiből repült hozzánk. A finnországi település 1974 óta testvérvárosa Veszprémnek.

Némedi Lajos alpolgármester úr és Veszprém tiszteletbeli finn konzulja, Neubauer Edit kísérte színpadra a „nagyszakállút”. A Mikulás finnül köszöntötte a Kossuth utcán összegyűlt tömeget: „Nagyon szeretek minden évben Veszprémbe jönni, köszönöm szépen, hogy ismét eljöhettem. Lappföldről érkeztem, testvérvárosotokból, Rovaniemiből, ahonnan elhoztam ismét Rovaniemi üdvözletét. Képzeljétek el, Lappföldön sem volt hó nagyon sokáig, de annyira boldog voltam, hogy december 6-án leesett a hó. Elnézést kérek Veszprém városától, hogy nem havat hoztam ma, hanem napsütést. Nagyon nagyon örülök, hogy ismét látom a veszprémi gyermekeket, nagyon szépen köszönöm, hogy itt vagytok idén is.”

Joulupukki Veszprémbe látogat

Közzétette: veol.hu – 2018. december 8., szombat

Reméljük, úgy érzed, hogy már egy kicsit haza is jöttél közénk – kezdte köszöntőjét Némedi Lajos alpolgármester, aki biztosította róla a Mikulást, hogy a veszprémi gyerekek bizony, egész évben nagyon jók voltak, ahogyan a politikusok is. „Bár ezt úgy kell elfogadni, hogy egy politikus mondja” – jegyezte meg az alpolgármester.

Ezután a Mikulást ünnepi műsorral, énekkel, verssel, rajzokkal és ajándékokkal köszöntötték a gyerekek, majd lehetőség nyílt egy gyors közös fotó elkészítésére is. A Joulupukkira váró tömegben rengeteg gyermek és felnőtt várta, hogy sorra kerüljön, a Mikulás ölébe ülhessen, de ahogyan a Télapó is mondta, 100 év alatt mindenki gyermek még.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva