veol.hu/Horváth Virág | 2021.09.29. 13:00
Kávé, zene, süteményillat és irodalom is volt a Kávéházak Éjszakáján
A megyeszékhelyen először rendezték meg a Kávéházak Éjszakája elnevezésű programsorozatot. 13 helyszínen több mint 40 programmal várta az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája szeptember 25-26. között, két teljes napon át.

Budapesti, többéves sikere után a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-nak köszönhetően idén útjára indult a Kávéházak Éjszakája a városban. A rendezvényen a látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek-, illetve családi foglalkozásokon és kóstolókon vehettek részt múlt hétvégén reggeltől estig.

A Kávéházak Éjszakáján Hobo József Attila-estjét, Karinthy-kabarét, Pilinszky születésének 100. évfordulója alkalmával több irodalmi, zenei és képzőművészeti programot láthatott a közönség.

Az Íródeák udvarán Czuczor Tomi és Nagy Gergő adott koncertet
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájához igazították, így például a Kávé- és Teaház az Íródeákhoz udvarában szombaton este Czuczor Tomi és Nagy Gergő koncertjét is meghallgathattuk, miközben kávékülönlegességeket kóstoltunk a hangulatos térben. A southern rock, blues, jazz, hard rock és british rock stílusok keveredéséből született meg az örömzenés koncert miliője.

Az akusztikus, elektromos gitárok és a szájharmonikák ismerősen fülbemászó hangja, valamint az e műfajokon átívelő, közös stílusjegyek is besegítettek az élmény fokozásába, amelyet végül a közönség lelkesen átszellemült mosolya tett igazán teljessé.

Szintén szombaton a Papírkutyában az eredeti programhoz képest nem SAIID, hanem az Irie Maffiából ismert MC Kemon és DJ Q-CEE koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők. Az este folyamán találkozhattunk még Kodachrome-mal, Gerendás Péterrel, Búzás Hubával, de még a Czutor családdal is.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Vasárnap a zene helyét felváltotta a süteményillat és az irodalom. Kora délelőtt elkezdődtek a programok, amelyekre a családok is bátran kilátogathattak, hiszen már hatéves kortól ajánlottak programokat a gyerkőcöknek.

Francia teasüteményeket készítettek a Csacskában, marcipánt kóstolhattunk a Kokó teraszán, de a legkisebbek a detektív szerepébe bújva választ kereshettek környezetvédelmi kérdésekre is.

A két napon át tartó rendezvény során megmozdult a város, és az egész hétvégén tömegek látogatták meg az apró kávéházakat.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva