veol.hu/Horváth Virág | 2021.08.28. 12:00
Koncertek mellett élményeket is ad az Utcazene Fesztivál
A Veszprémi Utcazene Fesztivál félidőnél tart, és legnagyobb meglepetésünkre elmondható, hogy a covid helyzet egyáltalán nem érződik a hangulaton.

A 2021-es év sem volt jó hatással a magyar fesztiválokra, de az utcazene fesztivál szervezői a végsőkig kitartottak, így most olyan fesztivált tudtak létrehozni, ami nemcsak olyan jó, mint eddig, de bátran mondhatjuk, hogy jobb. Az Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert városban idén is kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre.

A szervezők arra biztatják a látogatókat, hogy ne autóval, inkább biciklivel vagy e-rollerrel közelítsék meg a helyszíneket, ennek támogatására pedig nagy számú biciklitárolót is elhelyeztek szerte a belvárosban és töltőállomással is készültek.

A városban szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek ki, valamint egyedi dizájnnal repoharakat is készítettek erre az alkalomra.

Saya Noé koncertje

Posted by veol.hu on Wednesday, August 25, 2021

A családosok és kisgyermekesek nagy örömére kialakítottak egy Baba-mama sarkot a Szabadság tér 2-ben babakocsi parkolóval, kölcsönözhető babahordókendőkkel, zajtompító fülvédőkkel és szoptató sarokkal, az Óváros téren pedig a nagy koncertek előtt a koradélutáni sávban gyermekprogramokkal is találkozhatunk a fesztivál ideje alatt.

Emellett természetesen továbbra is a koncerteké a főszerep, de az EKF elvei alapján a közösség ereje is megmutatkozik. A Ragyogók önkéntes csoport a fesztivál ideje alatt végig jelen van és segít, szerdán pedig egy különleges flashmobbal is készültek, ahol az OTP színpadon és a körülötte elhelyezett padokon eljátszották a nagysikerű Cup song magyar átdolgozását.

A versenyzők továbbra is a fesztiválozók kegyeiért harcolnak, ám az esti programok között a női előadók előtt meg kellett emelnünk a kalapunkat. Saya Noé avatta fel az Utcazene Fesztivál első fellépőjeként szerdán a színpadot, de csütörtökön este 21 órától a Papírkutya közönsége előtt is adott koncertet. Saya Noé, vagyis Kőrös Mimi 1992-ben, Budapesten született. Kuala Lumpurban nőtt fel – ’Saya Noé’ malájul azt jelenti: „Noé vagyok”. Korán kezdődött a zene iránti szerelme, először hegedűn és fuvolán tanult játszani.

Egy Barcelonában óvónőként végigdolgozott év után tért haza Budapestre, hogy elkezdje az imPro School zenei producer kurzusát és elindítsa zenei karrierjét. Első EP-je, a Taboo 2019 májusában jelent meg. Eddig három videoklipje készült, mindet a Budapesten élő brit Adam Grasso rendezte. Estrela Gomez portugál énekesnő egyetlen délután alatt rabolta el mindenki szívét a fesztiválon szerdán délután. Ahogy elmondta, nincs nagy tömeghez szokva a koncertjein, néhány járókelő előtt szokott énekelni, ám a Sarolta udvarban szerdán és csütörtökön is hatalmas tömeget vonzott és marasztalt ott a zenéjével.

Az első gondolatunk, hogy Estrela a portugál Zaz (Zaz valódi neve: Isabelle Geffroy, francia énekesnő, a jazz, a soul, a francia sanzonok stílusában énekel), ám annál sokkal több. Egyedi hangulatot hoz létre, főként feldolgozásokat játszik, így a közönség könnyedén együtt tudott énekelni a zenésszel. A koncertje közben a jelenlévők nagy meglepetésére Estrela olyan könnyedén utánozta a trombitaszót a szájával, mintha valóban lenne nála a gitáron kívül még egy hangszer.

A pénteki napon is érdemes lesz kilátogatni az Utcazene Fesztiválra, este találkozhatunk a francia Mezerg, bécsi illetőségű Marina & The Kats vagy az olasz La Tresca koncertjével is. Szombat este a VEB 2023 és a Mol Nagyon Balaton színpad is a franciáké, a Santa Machete, Ezra Hesper és az EZPZ lép fel újra.

Forrás: Veol.hu
Fotók: Pesthy Márton/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva