likeBalaton.hu | 2024.05.08. 14:00
Lovagi bemutató és élménykovácsolás a veszprémi Gizella Napokon
A veszprémi Hősök Kapujánál és az Erzsébet sétányon is változatos programokkal várják a látogatókat a Gizella Napok keretében.

Május 9-én, csütörtökön 16:00-16:45 között Pátkai Ádám Sándor régész, tudományos titkár előadását tekinthetik meg az érdeklődők a veszprémi múzeumban, a Gizella kápolna régészeti kutatása a XX. században címmel.

Május 11-én szombaton 11:00-11:45 között az Emlékgép kiállításban tart tárlatvezetést Egervári Márta textil restaurátor művész. Az Emlékgép kiállítás a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak állít emléket és idézi fel ennek a rendkívül színes programévnek a több száz eseményét, amelyekkel a szervezők igyekeztek Veszprémet és a Bakony-Balaton régiát felhelyezni Európa kulturális térképére és megismertetni a tájegység gazdag turisztikai kínálatát határon innen és túl. A tárlatvezetésen való részvétel az állandó kiállításra vonatkozó belépőjegy megvásárlásával érvényes.

Hagyományőrző bemutatót tart az I. András Király Lovagrend

Szintén május 11-én a Múzeum előtti téren az Erzsébet sétányon tart hagyományőrző bemutatót az I. András Király Lovagrend

a nap folyamán két alkalommal: 11:00-11:45, valamint és 14:00-14:45 között. A 17:00 órakor kezdődő városi felvonuláson a hagyományőrzők is részt vesznek.

– Célunk a magyar katonai hagyományok kutatása és ápolása, valamint az események korhű megjelenítése a XI. századtól a XVII. századig – fogalmaz a Lovagrend.

Fotó: I. András Király Lovagrend, Veszprém

Élménykovácsolás az Erzsébet sétányon

Május 11-én szintén a Múzeum előtti téren, az Erzsébet sétányon 10:00-18:00 között Csupecz Csaba és Miklós Attila

kovácsok tartanak élménykovácsolást kicsiknek és nagyoknak.

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Hősök kapujában a Tűztoronyról

A Nemzeti Emlékhelyek Napján, május 11-én, szombaton 15-15,45-ig Fogl Krisztián történész a Tűztoronyról tart előadást a veszprémi várban található Hősök kapujában.

A szabadtéri programok térítésmentesen látogathatóak.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: Az I. András Király Lovagrend
Fotó: I. András Király Lovagrend

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva