veol.hu | 2023.02.26. 16:00
Magyar–kanadai szerelem – A győri egyetemen találkoztak, Veszprémben élnek, dolgoznak
A kanadai Brian Sanders és a Preisz Judit különböző kontinensen nőtt fel, de Győrben keresztezték útjaik egymást, ma már mint férj és feleség Veszprémben élnek és dolgoznak. Egy határtalan szerelem történetét mutatjuk be.

Az ottawai Brian Sanders az oktatója javaslatára jelentkezett a győri egyetemre. Tanára ugyanis úgy döntött, hazánkban folytatja karrierjét, és diákjának is azt ajánlotta, éljen a lehetőséggel.

– Akkoriban szereztem meg diplomámat repülőmérnök szakon. Oktatóm javasolta, hogy jöjjek Magyarországra, a Széchenyi-egyetemre, ahol járműmérnöki mesterképzésen folytathatnám tanulmányaimat. Állásajánlatot is kaptam az Audi Hungariánál. Izgalmasnak hangzott Európában tanulni, ezért szívesen vállaltam a győri kalandot – mesélte Brian, aki ekkor még nem tudta, hogy a képzés és a munka mellett élete párját is megtalálja. Judittal először a nemzetközi hallgatói közösség egyik eseményén találkoztak, ahol az akkor a műszaki menedzser alapképzése vége felé járó lány mentorként tevékenykedett.

– Leültünk egy asztalhoz, beszélgetni kezdtünk. Rögtön szimpatikus volt. Körülbelül egy hónappal később egy szórakozóhelyen találkoztunk. Olyan volt, mint a filmekben, valósággal egymásba botlottunk. Azután randevú randevút követett, nem volt megállás – idézte fel kapcsolatuk kezdeteit Brian.

Brian és Judit bejárták a világot és Magyarországot is, felvételünk a festői Dunakanyarban készült Fotó: családi

 

Brian és Judit történetében a távolság ironikus módon mindig szerepet játszott. Először 2019-ben, amikor Judit kiküldetésben dolgozott Németországban fél éven át, közben pedig logisztikai mérnök mesterképzést végzett levelező tagozaton a győri egyetemen.

A hat hónapos kiküldetés alatt csak havonta egyszer tudtak találkozni. Alig telt el némi idő, hamarosan újabb nehézséget kellett átvészelniük: a pandémiát. Mivel a koronavírus-járvány pont olyan szerencsétlen időszakban érkezett, amikor Briannek nem volt vízuma, a kanadai fiúnak a szabályok értelmében el kellett hagynia Magyarországot.

Az esküvő legszebb pillanata Fotó: családi

 

– Mindenhol lezárták a határokat, ezért majdnem egy évig nem láthattuk egymást. Csak karácsonyra tudtam elutazni Kanadába Brianhez, azért engedték meg, mert egy évig együtt éltünk, ezért az ottani törvények szerint élettársaknak számítottunk – elevenítette fel a történteket Judit.

Végül minden jóra fordult, Brian talált új állást Magyarországon, Veszprémben, Judit pedig követte őt.

– Nem is volt kérdés, hogy Magyarországon tervezzük a jövőnket. Ide köt a munkánk, úgy érezzük, itt boldogulni tudunk – tette hozzá Judit. – Jelenleg Veszprémben élünk, közös lakásban. A munkahelyünk szemben van egymással, ennél ideálisabbat nem is kívánhatnánk – fogalmazott.

Brian tervező csoportvezetőként, felesége prototípus-koordinátorként dolgozik jelenleg. Az egyetemtől lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásban az is szerepel, hogy tavaly óta házasok, Zalaegerszegen keltek egybe. Mivel a násznép kanadai részéről akadtak, akik nem tudtak eljönni a szertartásra, ezért szeptemberben egy második lakodalmat is tartottak a távoli kontinensen, ahol már Brian teljes rokonsága és baráti köre is együtt ünnepelhette az ifjú párt.

 

Forrás: veol.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva