veol.hu/Horváth Virág | 2020.04.30. 06:00
Meglepetés koncert Veszprémben az In Medias Brass jóvoltából
A Filharmónia Magyarország meglepetés koncertsorozatának keretében hétfőn a megyeszékhelyre is ellátogatott az együttes.

A Cholnoky lakótelepen, a Stadion utcán és a Március 15. úton is találkozhattak a helyiek a fúvós bandával a hét elején, ahol rövid szabadtéri koncertet adott az együttes. A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, a Filharmónia Magyarország szervezésében az elmúlt héten indult útjára a meglepetés koncertsorozat, amely a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

Koncert a Cholnoky lakótelepen (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

A kezdeményezésnek köszönhetően olyan köztereken lesz hallható zeneszó, ahol az érdeklődők az erkélyükről, ablakukból, udvarukról élvezhetik az élőzene varázsát. Tizenegy megyében több mint 120 koncert hetente. Veszprém megyében hétfőn Veszprém mellett Várpalotán és Pápán is élvezhették az In Medias Brass együttes koncertjét.

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. 2010 augusztusában, első közös céljuk a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, melyen elsöprő sikert arattak.

Koncert a Cholnoky lakótelepen (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

A koncertjeiket művészi és technikai felkészültségüknek köszönhetően egyszerre jellemzi a virtuozitás és a meghittség. Az In Medias Brass repertoárja a korai reneszánsztól kezdve, különleges klasszikus zenei átiratokon és rézfúvós kvintettre írt műveken át egészen a legfrissebb kortárs művekig terjed. Felcsendült többek között a Rózsaszín párduc, valamint a Karib-tenger kalózai című filmek zenéi is.

Csütörtökön, április 30-án háromnegyed öttől a Haszkovó utca 18. előtt láthatjuk és hallhatjuk a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttest, ahonnan az Endrődi Sándor lakótelepre, majd a Cholnoky úti lakótelepre is ellátogatnak.

Koncert a Cholnoky lakótelepen (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult, fiatal művészek alkotják, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat.

A korlátozások idején bekapcsolódtak az online zenélés folyamába is, így videón szintén élvezhetjük olykor vicces feldolgozásaikat.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva