Márványkövi Ferenc/csupasport.hu | 2021.04.14. 12:00
Nagy László brutál tempóban fut - így edz az egykori veszprémi kézis
A maratoni táv teljesítése után egyelőre nincsenek konkrét céljai Nagy László korábbi válogatott kézilabdázónak, aki továbbra is szívesen húz futócipőt, de lassított a tempón.

Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy tavaly októberben sikeresen teljesítette a 42 kilométeres távot a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon Nagy László, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának sportigazgatója, a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai felügyelője.

Négy és fél órán belül ért célba

A 209-szeres egykori válogatott játékos akkor túlteljesítette a tervét, ami azt jelenti, hogy négy és fél órán belül ért célba. A versenyt követően úgy fogalmazott, egyelőre nincs semmilyen konkrét célja, ami a futást illeti.

– Egyelőre csak sodródom az árral, és várom a jó időt. Addig is lassú, kültéri kocogásokkal melegítek az idényre. Kissé visszavettem a tempóból és a távokból, és egyelőre nincsenek céljaim a futóversenyekkel kapcsolatban sem. Még nem találtam olyat, amelyik megérintene, de nincs kizárva, hogy ez hamarosan másképpen alakul. Január óta tart nálam a lazítás, most inkább feltöltődésből és kedvtelésből futok. Ennek elsődleges oka az időjárás, az egészségem megkímélése és a versenyek hiánya. Egy szó, mint száz: nyugisabbra vettem a tempót – mondta az egykori kézis-klasszis.

10-15 kilométereket fut 10 kilométer/órás sebességgel

Így nagyjából másfél óra alatt, rendkívül kényelmes tempóban teszi meg az adott távot. Bár már teljesítette a maratonit, s következő célja, hogy javítson az idején, hosszabb távokra, más jellegű terepre vagy triatlonra nem vágyik. Egy örömteli futásra azonban még elfoglaltságai mellett is szakít időt.

– Mindig odafigyelek rá, hogy bepréseljem a futást a naptáramba. Amikor a csapatnak konditermi edzése van, én is velük tartok, ha pedig a játékosok szabad délelőttöt kapnak, azonnal futócipőt húzok, és kocogni megyek a szabadba. Nagyon kellemes volt a januári egyiptomi világbajnokságon tizennyolc-húsz Celsius-fokos melegben, napsütésben, rövidnadrágban futni.

Egy ilyen élmény tökéletes lelki feltöltődést nyújt

– mondja.

Nagy László egyébként a Balatonnál is szívesen fut, bringázik és még jógázik is. Erről itt írtunk.

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Nagy László márciusban töltötte be negyvenedik életévét

Ezért is szán több időt a regenerációra. Nem véletlen tehát, hogy az elmúlt hónapokban a nyugalmat és a pihenést részesítette előnyben.

Mint mondja, ilyenkor már különösen fontos, hogy az ember vigyázzon magára, és odafigyeljen a terhelésre, ám ez nem azt jelenti, hogy csökkentenie kell a sportteljesítményén. Azon pedig ne csodálkozzunk, ha egyszer csak szembefut velünk a korábbi világsztár.

– A hideg, téli időszakban a Veszprém Aréna futópadján róttam a kilométereket, a tavasz megérkezésével azonban biztos, hogy több időt fogok tölteni és futni a Balatonnál. Amikor Budapesten vagyok, a Duna-partot vagy a Római-partot részesítem előnyben, a Normafát pedig – főként a járványügyi helyzet miatt – az utóbbi időben elkerültem – zárta gondolatait a futással kapcsolatban Nagy László.

 

Forrás: csupasport.hu

Nyitókép: Kovács Anikó/csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva