likeBalaton.hu | 2020.12.23. 10:00
Napfényes Karácsony nyáron, online színház télen - így ünnepel a Hangvilla
"Az idei Karácsonyi koncert rendhagyó módon jövő nyáron kerül megrendezésre. Egy kicsit hosszabb lesz a várakozás, de Veszprém Város Vegyeskara nem szakítja meg a hagyományt" - írta közösségi oldalán a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér.

1980 óta Veszprém Város Vegyeskara minden karácsonykor színpadra állt, hogy zeneszerető közönségét ünnepi muzsikával ajándékozza meg.
40 év ünnepi koncertjei után a 2020. év terveit felülírta a vírus, másféle az elcsendesedés, a várakozás is.

A kórus tagjai szeretnék megünnepelni a Megváltó születését, a barátoknak, rokonoknak muzsikát ajándékozni, és kézfogással, öleléssel, maszk nélkül együtt lenni. Ezért azonban kénytelenek a várakozást meghosszabbítani, de nem szakítják meg a hagyományt, ugyanis 2021. június 24-én „Napfényes Karácsony” címmel fogják előadni az ünnepi koncertet.

Beethoven és Poulenc műveinek megszólaltatásában társuk lesz a Győri Filharmonikus Zenekar Medveczky Ádám karmester vezetésével, szólisták pedig Zemlényi Eszter énekművész és Füzesséry Zoltán zongoraművész lesznek.

Karácsonyi koncert tehát nem lesz az online térben, ám a Pannon Várszínház Téli Ünnepi Esték című előadássorozatát követhetjük az interneten keresztül. A PannON OtthON műsorában szerepel a Hattyúcskák tava, Mici néni két élete, a Meseautó, Mária evangéliuma és az Omega: Égi vándor. Rendhagyó kultúra, amit otthon, kényelmesen, szeretetben élvezhetünk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva