likeBalaton.hu | 2023.02.22. 14:00
Otthonra leltek a művészek a megújult veszprémi művelődési központban
Zenészek és képzőművészek alkotó- és gyakorlóterepévé vált az egykori veszprémi városi művelődési központ, a volt Dimitrov, amely a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Programnak (EKF) köszönhetően újult meg.

Az egykori városi művelődési központ irodaszárnyának mintegy 1100 négyzetméterén 26 terem újult meg, mondta Lehotay Judit, az EKF kulturális projektmenedzsere. A projekt célja egy olyan közösségi és alkotótér létrehozása volt, ahol különböző művészeti ágak képviselői egymás mellett tudnak alkotni, tevékenységükkel egymást ösztönözve. Az épületben

a zenészeknek próbahelyeket alakítottak ki, a képzőművészeknek, fotósoknak, filmeseknek, vizuális művészeknek pedig alkotóműhelyeket.

Ozsváth Gergely Mentha képzőművész a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával megújult egykori veszprémi művelődési központban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hangár Könnyűzenei Központ

Megújult a 180 négyzetméteres nagyterem is, amely közösségi térként funkcionál, és többek között a városi civil szervezetek programjainak is helyet adhat.
A felújított épületben működik tovább

a Hangár Könnyűzenei Központ, amely immár a harmadik szemeszterét indítja 144 tanuló részvételével.

Stúdió az egykori veszprémi művelődési központban
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A komplex zenei képzést nyújtó intézményben népszerű hangszerekkel ismerkedhetnek a diákok, oktatnak éneket és stúdióismereteket, de közös próbák és csoportos foglalkozások is zajlanak. Az EKF program keretében egy évvel ezelőtt elindult Hangár Könnyűzenei Központban a gyermekek zenetanítása mellett szakemberképzéssel is foglalkoznak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy

a több mint tíz éven át üresen álló egykori Dimitrov közel négy hónap alatt újult meg 138 millió forintból.

Mint mondta, fontos célja teljesült a kulturális főváros programnak azzal, hogy egy valaha jól működő, de sokáig üresen álló épület újult meg és kapott új funkciót.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva