likeBalaton.hu | 2021.07.28. 13:00
Podcastot indított az EKF2023
Az adásfolyamban időről időre bemutatják az Európa Kulturális Fővárosa program megvalósítás alatt álló projektjeit.

A podcastsorozatból kiderül majd, hogy mi történik Veszprémben az UNESCO “Zene városa” cím elnyerése után, hogyan formálhatják a város húszezres lakótelepének lakosai a környezetük fejlesztését, de megtudhatjuk azt is, hogyan szerveződnek „Kulthálóvá” a Bakony-Balaton régió összművészeti bázisai, közölte a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

Hozzátették, a 2023 podcast célja, hogy végigkísérje azt az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai figyelem középpontjába emelkedik, és hogy bemutassa a programokon és projekteken dolgozó alkotóközösségeket. A podcast ebben az esetben nemcsak egy online adássorozat, hanem egy mentorprogram is, amelynek keretein belül helyi fiatalok ismerkedhetnek meg az adáskészítéssel.

Az első adás Can Togay Jánossal, a VEB2023 művészeti és kreatív főtanácsadójával készült a program jelenéről és jövőjéről.

Can Togay János
Fotó: Kovács Bálint

A VEB2023 podcastok először a Spotify-on, majd később az Apple és Google felületén heti rendszerességgel jelennek majd meg, hosszabb tudósítások és interjúk, valamint néhány perces magyarázó anyagok, rövid hangulatbeszélgetések formájában. Az adássorozat felelőse Gellért Gábor, akinek több mint 20 éves rádiós tapasztalata van.

A mentorprogramként is funkcionáló podcastsorozat helyi, fiatal tanulni vágyó önkénteseket is bevon a munkába, elsősorban a 17-22 éves korosztályból. A jelentkezési felhívás augusztus első napjaiban jelenik a podcast és a VEB2023 közösségi média felületein.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva