veol.hu/Marton Attila | 2021.10.06. 07:00
Pontok és színek a veszprémi kiállításon
Pontfestéssel készült alkotásokból nyílt kiállítás az Agórában.

A Varázslatos pontok című kiállításon Gáspárné Héthelyi Gyöngyvérnek, az intézmény munkatársának képei láthatók. A kiállítást régóta tervezték, de a járvány miatt csak harmadszorra sikerült bemutatni az alkotásokat. A tárlaton ötvennél is több festmény, többnyire mandalák, valamint dísztárgyak is láthatók.

Neveda Amália, az Agóra Veszprém Kulturális Központ igazgatója elmondta, Gyöngy­vér tizenegy éve dolgozik az intézményben, és sok munkatársukhoz hasonlóan szívesen alkot szabadidejében. A pontokból összeálló alkotások technikájával néhány éve foglalkozik, a képek mellett használati tárgyakat és ékszereket is készít ezzel a módszerrel.

Porga Gyula polgármester megnyitójában arról beszélt, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 évadot a kreativitás ünnepeként képzelik el. Szerinte a program akkor lesz sikeres, ha olyan helyiek is részesei lehetnek, akik szabadidejükben hoznak létre alkotásokat. Őket arra biztatta, legyenek bátrak, és Gáspárné Héthelyi Gyöngy­vérhez hasonlóan vállalják fel, mutassák be alkotásaikat.

Az alkotó elmondta, a képek akrilfestékkel készülnek rétegelt falapra, a pontfestés folyamata, hogy rudacskákkal pöttyözi a felületet. Egyes képeknél egy szín különböző árnyalatait használja, míg más alkalmakkor egymástól akár elsőre nem összeillő színeket is társít a képein.

A megnyitón zongorán közreműködött Máthé András Mózes, a Csermák Antal Zeneiskola növendéke. A tárlat október 18-ig látható.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva