likeBalaton.hu | 2024.02.19. 16:00
Rali-Eb: Veszprémben rendezik a szezonnyitó eseményt
A 2024-es FIA Európa-bajnokság (ERC) szezonja ígéretesnek tűnik, tele izgalmas versenyekkel és tehetséges versenyzőkkel. Veszprémi pályákon indul áprilisban a rali-Eb 2024-es idénye – a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenyigazgatója nyilatkozott.

A szezon főbb jellemzői

Új helyszín – A szezonnyitó a Veszprém vármegyei murvás pályákon zajlik majd április 12-14. között.
Nyolc verseny – A bajnokság 8 futamból áll, 3 murvás és 5 aszfaltos versennyel.
Két kategória – Az ERC Rally2 és az ERC3 bajnokságokért folyik a küzdelem.
Ismert versenyzők – Számos neves pilóta indul a bajnokságban, mint Alexey Lukyanuk, Efrén Llarena, Andreas Mikkelsen és Craig Breen.

A versenyek naptára

Rally Hungary: Veszprém, Magyarország (április 12-14.)
Rally Islas Canarias: Kanári-szigetek, Spanyolország (május 2-4.)
Rally Sweden: Svédország (június 13-15.)
Rally Estonia: Észtország (július 5-7.)
Rally di Roma Capitale: Róma, Olaszország (július 26-28.)
Barum Czech Rally Zlín: Zlín, Csehország (augusztus 16-18.)
Rally Ceredigion: Wales (augusztus 31-szeptember 1.)
Rally Silesia: Lengyelország (október 11-13.)

A Rally Hungary lesz a szezonnyitó a rali-Eb 2024-es idényében

Az eddig hagyományosan a sorozat utolsó versenyeként megtartott magyarországi futam az idei naptárban az első helyre került és új helyszínen is. rendezik meg. Kelet-Magyarország helyett a veszprémi murvás pályákon, április 12-14. között. Kovács Levente, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség versenyigazgatója, a Veszprém megyei autósportbírók vezetője számolt be az esemény részleteiről.

– Komoly sportdiplomáciai siker a veszprémi verseny, hiszen utoljára 2013-ban volt akkora átalakítás a rali-Eb versenynaptárában, mint idén

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

Mád, 2020. november 7. A német Marijan Griebel és Tobias Braun páros a Citroen C3 R5 versenyautójukkal a rali Európa-bajnokság (ERC) futamában, a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán Mád közelében 2020. november 7-án. MTI/Sóki Tamás

A 2020-as Rali Európa-bajnokság a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán
MTI/Sóki Tamás

– A rali Európa-bajnoki sorozat nemzetközi promótere fontosnak tartotta, hogy Magyarország az aszfaltos verseny helyett murvás viadalt rendezzen. Így került át a sorozat idei hazai helyszíne Nyíregyháza környékéről Veszprém térségébe. A régióban a ralinak óriási hagyománya van. Több évtizede rendeznek itt országos bajnoki futamokat – emelte ki a Veszprém megyei autósportbírók vezetője.

A rali-Eb nyitóeseményén azokat a klasszikus, Veszprém-környéki murvás pályákat szeretnék használni, amelyeket már a versenyzők és a nézők is ismernek. Nagyon pozitív a visszajelzés a külföldi versenyzők részéről is.

– Mivel a veszprémi lesz az Eb szezonnyitó futama, mindenki el fog jönni, aki picit is késztetést érez, hogy részt vegyen a sorozatban és harcba szálljon az Európa-bajnoki címért. Kifejezetten erős és népes mezőnyre számítunk – zárta gondolatait Kovács Levente.

Gyere te is, hiszen a 2024-es FIA Európa-bajnokság (ERC) szezonja izgalmasan nyitányozik Veszprém vármegyében, április 12-14. között. A murvás pályákon zajló Rally Hungary nem csupán a bajnokság első futama, de egyben a magyar ralisport kiemelkedő eseménye is.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: A 2020-as Rali Európa-bajnokság a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán
MTI/Sóki Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva