likeBalaton.hu | 2024.02.13. 12:00
Rangos hódeszkaversenyt rendeztek Eplényben
Nyolc kategóriában összesen 128 résztvevő állt rajthoz szombaton Eplényben a Banked Bakony keretében.

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a több szakágat ötvöző Banked Bakony hódeszkaversenyt, melyen nyolc kategóriában összesen 128 résztvevő állt rajthoz szombaton.

A banked szlalom a hódeszka speciális szakága

A banked szlalom egy speciális, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakága a szabadstílusú hódeszkának, melyben az indulók legalább tíz döntött kanyarból álló, hullámokkal és egyéb épített elemekkel tűzdelt pályán csúsznak le és versenyeznek a legjobb időeredményért. A tavalyi évhez hasonlóan idén is sikerült nemzetközi mezőnyt összehívni, így

a magyar hódeszkások mellett többek között osztrák, német, román, amerikai, brit és argentin versenyzők is rajthoz álltak.

A legfiatalabb résztvevő 7, míg a legidősebb 56 éves volt

A nőknél az aspeni X Gamesről érkezett német Annika Morgan nyert, a két legjobb magyart, Tóth Emmát és Brunner Blancát megelőzve. A férfiaknál a brit Jake Simpson diadalmaskodott.

– Nem gondoltam volna, hogy Eplénybe kell utaznom ahhoz, hogy életem legjobb banked szlalom pályáján csússzak. A szűk kanyarok és magas falak technikássá és rendkívül változatossá tették a pályát, amin tényleg olyan érzés volt lejönni, mintha egy hullámon szörföznék. Jövőre mindenképpen szeretnénk visszajönni! – mondta Simpson, akinek a tavalyi győztes, a mostani versenyt térdsérülése miatt kihagyó Fritz Botond adta át a trófeát.

Eredmények:

férfiak:

  1. Jake Simpson (brit) 27.03 mp
  2. Antonio de Brauw (argentin) 27.49
  3. Reisz Zoltán (romániai) 27.56

nők:

  1. Annika Morgan (német) 28.35 mp
  2. Tóth Emma 29.21
  3. Brunner Blanca 29.32

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Hódeszkás az eplényi síarénában a szezonnyitó napján, 2022. december 14-én
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva