2019.12.07. 10:00
Róbertek párosa újra a Mikulás-ralin!
A hétvégén Mikulás-rali! A Bútor Róbert–Tagai Róbert páros pedig ismét rajthoz áll.

Az adminisztratív és technikai átvételekre szombaton kerül sor, majd másnap reggel Várpalota és a Kislőtér lesz fókuszban a murvás versenyen, ahol öt gyorsasági és közel 75 km versenytáv vár a mezőnyre.

A célceremóniára a tervek szerint a Veszprém ­Aréna előtt kerül majd sor.

A Bútor Róbert–Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) kettős visszavonulása után sem akasztotta szögre bukósisakját, egy-egy versenyen minden évben tiszteletüket teszik. A Mikulás-rali az, ahonnan sosem hiá­nyoznának, ráadásul nyáron épp ezeken a pályákon szerezték meg életük első abszolút győzelmét.

Az idei évben a veszprémi versenyeken kívül a nyíregyházi ERC-futamon is láthattuk őket. Erre a felvetésre Bútor Robi azt felelte, hogy valójában Pécs volt betervezve, de egy családi program közbejött, így átszervezték Nyíregyházára az aszfaltos versenyüket.

Fotó: Mikulás Rallye 2019

– Nagyon régóta nem mentem aszfalton, ezért mindenképpen szerettem volna aszfalton versenyezni, hogy picit felelevenítsem a tudást, ismereteket és tapasztalatot gyűjtsek. Sajnos a verseny rövidre sikerült, a harmadik gyorson ki kellett állnunk technikai probléma miatt – nyilatkozta.

A Mikulás-rali mindig szerepel abban a néhány versenyben, ahol indulni szoktak. Ez azért lehet így, mert az elmúlt időszakban nagyon kevés versenyen indultak, és talán az év végén jobban tudnak erre egy kis időt szakítani.

A környéken még számos program vár rád!

– Egynapos versenyről lévén szó, úgy gondolom, ennél kevesebb energiát nem lehet egy versenyre szánni, és ha megnézzük, a 75 gyorsasági kilométer sem mondható kevésnek, aránylag jó kis táv és mindenképpen egy felszabadult, tét nélküli versenyzést tesz lehetővé. Hozzáteszem, hogy imádom a veszprémi pályákat, ismerem is őket, minden adott, a szállás, a rendezővel való jó kapcsolat. Így a karácsonyi szünet és a jövő évi első verseny előtt úgy gondolom mindenképpen jót tesz egy kis év végi futam – fogalmazott Bútor Robi, aki szeretne felszabadultan egy jót autózni, és ha minden jól sikerül, úgyis ott tudnak lenni az elejében.

– Nekem már nagyon nagy terveim, céljaim nincsenek. Persze óriási öröm a győzelem, de ehhez nagy szerencse kell ebben a sportban. Nem szabad defektet kapni, nem lehet technikai hiba, 100 százalékosan kell ott lenni, nem lehet hibázni, nagyon sok dologból áll össze.

Ha összeáll, örülni fogok, ha nem, szomorú leszek egy kicsit! – mondta őszintén.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva