2019.07.15. 07:00
Szerdán kezdődik a buli!
Szerdán kezdődik a 20. Veszprémi Utcazene Fesztivál, a város legnépszerűbb nyári rendezvénye. Veszprém ilyenkor lüktető bulivárossá alakul, az utcákon hömpölyög a tömeg, és minden utcasarkon zene szól. Négy nap alatt tizenegy helyszínen több mint 180 koncertet tartanak majd a belvárosban.

A fesztivál nem csak buli, hanem verseny is, ahol 20 kiválasztott magyar utcazenész verseng a díjakért. Legnépszerűbb produkciót választ a közönség és a nemzetközi szakmai zsűri is, a nyertesek 1-1 millió forinttal lesznek gazdagabbak, a fesztivál egyik alapítója, Horváth Károly emlékére alapított 300.000 forintos díjat pedig a versenyben részt vevő utcazenészek ítélik oda a maguk közül a legjobbnak választott hangszeres zenésznek.

– Közel 100 jelentkező közül választottuk ki azt a húszat, aki a színpadokon is bemutatkozhat majd. A versenyző utcazenészek produkcióival a fesztivál négy napja alatt más és más időpontokban és helyszíneken találkozhat majd a közönség – mondta el Zalavári Eszter, a fesztivál kommunikációs munkatársa.

A húsz magyar produkción kívül 19 országból 31 zenei formáció érkezik az idei Utcazene Fesztiválra. Igazi zenei szenzációnak ígérkezik Lola Marsh két veszprémi koncertje, de itt lesz La Chica szólóprojektjével, a Fat Bastard Gang Band, Slim Paul és a Swingovers is.

A zenei élményen túl a belvárosban két helyszínen- a nagyposta előtt és az Óváros téri parkolóban is a Food Truck Show 27 étel-ital kínáló kamionja gondoskodik a sok éhes és szomjas emberről. Átlagosan húszezren fordulnak meg az utcazene feszivál egy-egy napján, és hogy milyen hangulat várható, az a tavaly készített videónkból is kiderül:

 

A fesztiválról már rengeteget írtunk, a cikkeket itt találjátok.

A részletes program naponként:

07.17. szerda

07.18. csütörtök

07.19. péntek

07.20. szombat

Borítókép: a fesztivál közösségi oldala

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva