Turbéki Bernadett | 2021.07.30. 12:00
Szerelme és a munkája a Balaton
Az egész évet a Balatonnál tölti, ismeri a tavat minden oldaláról. Az északi- és a déli-part, a nyári és a téli Balaton szépségeit is egyformán ismeri. A kikapcsolódás és a munka is egybe fonódik életében a Balatonnal.

Elő-, fő-, vagy utószezon legyen, Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a Balaton közelében tartózkodik. Az északi-parton veszprémi lakóhelye, a délin pedig a balatonszemesi családi nyaraló hívogatja.

– Északi-part rajongó vagyok, mert itt nőttem fel. A feleségem azonban a déli partot részesíti előnyben, mert neki inkább oda húz a szíve. Ez attól függ, ki, hol töltötte a gyerekkorát. Az északi-part rajongóit általában azzal lehet meggyőzni, hogy a déli-part azért jó, mert onnan látszanak a tanúhegyek – nevetett Navracsics Tibor, akihez leginkább Balatonszemes, Balatonalmádi, és Balatonberény környéke áll közel.

Navracsics Tibor egy külföldi nyaralás kedvéért sem hagyná el szerelmét, a Balatont
Fotó: Turbéki Bernadett

 

– Egyik kedvenc helyem Veszprémben a „romantikus” névvel büszkélkedő Sintérdomb, ahonnan a vár nyugati részére látni. Györöknél a Szépkilátó, de a Badacsony és a Szentgyörgy hegy is elvarázsol – sorolta az északi-part rajongója. – Nyáron nem vonulok el sehova. A munkám a Balatonhoz köt, utoljára tíz éve nyaraltam külföldön. Ez a vidék, a jellegzetes tájával erőt ad, naponta töltődöm a segítségével. Európa legszebb vidékének tartom. Gyakran ámulatba ejt és boldog vagyok, hogy itt élhetek. Leginkább a tavaszt és az őszt szeretem itt tölteni, a májust és az októbert, amikor lecsendesedik a vidék. Kedvenc napszakom pedig a balatoni hajnal, ami nyáron a legtisztább – árulta el a politikus. Ahogy minden Balaton rajongónak, neki is vannak kedvenc helyei a tónál, amelyek elsősorban a gasztronómia területére korlátozódnak.

– Kedvencem a sült keszeg, amely miatt szívesen látogatom azokat a büféket, ahol kedvemre való sült halat kaphatok – mondta Navracsics Tibor, aki gyermekkorában még horgászni járt, ám napjainkban a Balatonról a munkája is eszébe jut. Legutóbb egy Lovason rendezett sajtótájékoztatón találkoztunk vele, amelyen a 2023–as Európa Kulturális Fővárosához kapcsolódó tevékenységébe nyerhettünk bepillantást.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva