2019.10.05. 11:00
Szüreti mulatságon és könyvtári napokon is kikapcsolódhatunk a hétvégén Veszprém megyében
Ezen a hétvégén is változatos programok közül válogathatunk.

Szombat

Nemzetközi kórustalálkozó

Pápa A zene világnapja, illetve Bárdos Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából október 5-én, szombaton 18 órától nemzetközi kórustalálkozót tartanak a református templomban. Fellép Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, a Győrzámolyi Bárdos Lajos Vegyeskar, a Csornai Bárdos Kórus, a Szombathelyi Erkel Kórus, a soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, valamint a bergamói Coro Cai Valle Imagna férfikar. A belépés díjtalan.

Tehetségek vetélkedője

Balatonfűzfő Először szerveznek kistérségi Ki mit tud?-ot a településen. A rendezvényt hagyományteremtő céllal hirdették meg a kelet-balatoni térségben élőknek. A programra szeptember 20-ig lehet jelentkezni, mondta Szendi Péter, a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár intézményi kommunikátora. Hozzátette, országosan is egyedülálló, hogy egy kistérség művészeti csoportjai és tehetségei mutatkozhatnak be. A Ki mit tud?-ot a kelet-balatoni térség 13 települése – Alsóörs, Balatonakarattya, Almádi, Balatonfőkajár, Balatonfűzfő, Kenese, Csajág, Felsőörs, Királyszentistván, Küngös, Litér, Papkeszi, Szentkirályszabadja – lakóinak hirdették meg. A megméretésen nem határoztak meg kategóriákat, egyéni fellépőket és csoportok jelentkezését egyaránt várják, a rendezvénynek az intézmény 350 személyes színházterme ad otthont. A produkciókat az Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója által vezetett zsűri értékeli. A rendezvényen az első 25 jelentkezőnek adnak bemutatkozási lehetőséget, a szervezők kérése, hogy legfeljebb ötperces műsorral nevezzenek az indulók. A kistérségi Ki mit tud?-ot október 5-én, szombaton rendezik meg, a dobogós helyezettek pénzdíjat kapnak.

Szüreti mulatság

Balatonakali Kitűnő programokkal, vidám, zenés szüreti mulatságot rendeznek Balatonakaliban, október 5-én, szombaton, 14 órától, ahol a jókedélyű menet a művelődési háztól a Fék üzletházig végigvonul a községen, miközben kínálják a finom nedűket a közönségnek.

Kenyeret is kínálnak

Lovas Kitűnő programokkal, látványos felvonulással, így harmonikaszóval, népdalokkal, boros nótákkal ünneplik a szüretet Lovason, október 5-én, szombaton, 16 órától.

Murcifesztivál

Balatonfüred 2019. október 5., szombat, 10:00–20:00
Helyszínek: Zelna Borászat Balatonfüred, Lapostelki út 9., Gyukli Pince Balatonfüred, Lapostelek-dűlő 4049

Országos Könyvtári Napok

Ajka Helyszín: Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ
2019. október 5. 9:00-15:00 Családi napot tartunk
2019. október 5. 13:00-16:00 Állatok Világnapja a Városi Múzeumban

Vasárnap

Hétvégi könyvtári programok

Pápa A Jókai Mór Városi Könyvtár október 5-én, szombaton 9 órától felnőtteknek szervez előzetes regisztrációhoz kötött papírkoszorú-fonást, 10 órára pedig H. Szabó Andrea Tündérkert Daloló című zenés gyermekműsorára várják az érdeklődőket. Október 6-án, vasárnap 10 és 12 óra között kézműves foglalkozást tartanak az újrahasznosítás jegyében, Pap Gabriella könyvtáros vezetésével.

Ünnep a keresztnél

Balatonfüred Ünnepséget rendeznek Balatonfüreden, a Tamás-hegyi keresztén, október 6-án, vasárnap, 15 órakor, mert megújították a kereszt megvilágítását.

Túra a tördemici sziklák alatt

Kellemes vasárnap délelőtti túra a csodálatos Badacsony-hegy nyugati és északi részén. A túra legszebb pontján fantasztikus kilátás tárul elénk a Ranolder-keresztnél lévő kilátópontról.
Gyülekező: 10.00 Badacsonytördemic – faluház
Útvonal: Badacsonytördemic faluház – Rodostó turistaház – bányák – Kőkapu – tető – Ranolder-kereszt –Bujdosók lépcsője – Badacsonytördemic
Időtartam: 3-4 óra, Táv (km): 7-8 km
Részvételi díj: gyermekeknek: 6 éves korig: ingyenes, 6-14 éves korig: 500,- Ft/fő, felnőtteknek: 1.000,- Ft/fő

Aradi Vértanúk Emléknapja

Ajka 2019. október 6. 17:00 Helyszín: Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ
Megemlékezés és koszorúzás a templomdombi kopjafánál
Beszédet mond: Horváth Tibor tanár
Ünnepi műsort ad: Táltosok Társulata
Közreműködik: Ajka Városi Bányász Fúvószenekar

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva