2019.04.11. 17:00
Tevecsikó született a Veszprémi Állatkertben
Az állatkertészek nagy örömére egészséges tevecsikó látta meg a napvilágot április elején a Veszprémi Állatkertben. Nézd meg a cikkben található videót a cuki kölyökről!

A kis jövevénnyel együtt már 17 tagja van a tevekaravánnak a Gulya-dombon.
Tavaly nyitották meg az állatkertben azt a több mint 2000 négyzetméteres tevekifutót, amelyben az ország legnagyobb tevecsapata található.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Néhány napja örömmel tapasztalták a gondozók, hogy új lakó, egy kislány érkezett a kifutóba. Az anyaállatnak ez volt az első csikója, de szerencsére problémamentesen, körülbelül fél óra alatt lezajlott az ellés. A kicsinek az első egy óra volt a legnehezebb az életében, amikor megpróbált felállni és elkezdte követni az anyját.

Szerda délelőtt, amikor bemutatták a sajtó nyilvánossága előtt, már láthatóan kitűnően érezte magát és jól beilleszkedett a csapatba. Érdekesség, hogy a kis púpjai jelenleg még rásimulnak a hátára, amit a természet alakított ki így a szülés miatt, de pár hét múlva, az anyatej jótékony hatására, láthatóvá válik majd a két púpja, és olyan lesz, mint felnőtt társai.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A kétpúpú tevék egyébként Ázsia jellegzetes lakói. Jól alkalmazkodtak a szélsőséges időjáráshoz és a mínusz 25 foktól, a plusz 40 fokig mindent elviselnek. Egzotikus kinézetük miatt az állatkertek kedvelt lakói.

Tevecsikó született

Hello Veszprém, megérkeztem! ? ? Nagy örömünkre újabb kis jövevénnyel gyarapodott a Veszprémi Állatkert lakóinak száma. ❤️

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2019. április 10., szerda

A Veszprémi Állatkertben azt remélik, hogy a most született csikó után továbbiak is érkeznek majd a nagy tevecsapatba.

Forrás: veol.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva