Marton Attila | 2021.06.24. 12:00
Új turisztikai attrakcióval bővült Veszprém
Wellnessrészleg és ötvenméteres medence is helyet kapott a napokban átadott Veszprém Sportuszodában.

A hét elején felavatott létesítmény már kívülről is impozáns látványt nyújt: a Budapest és Székesfehérvár irányából érkezőknek könnyen feltűnhet a kék különféle árnyalataiban pompázó uszoda.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az épület külső árnyékoló lamellái egyébként a víz hullámzását jelképezik. Az uszoda két év alatt épült fel, és jelentősen bővíti a térség sportolási lehetőségeit. Veszprémben ugyanis eddig nem üzemelt sportuszoda, csak egy 25 méteres medencéjű tanuszoda. A helyiek mellett így a Balatonhoz érkező turisták is újabb kikapcsolódási lehetőséggel gyarapodtak.

A Modern városok programban felépült sportuszodában öt medence kapott helyet: az ötvenméteres, tízsávos versenymedence mellett egy 25 méteres edzőmedence, egy 12,5 méteres, nyolcvan centiméteres mélységű tanmedence, egy harminc négyzetméteres gyermekmedence és egy több mint harminc négyzetméteres pezsgőmedence. Az úszómedencében egy időben akár 250-en is tartózkodhatnak, de az edzőmedence befogadóképessége is meghaladja a hatvan főt. Mindkét medencében kellemes, 26-28 fokos víz várja az úszókat.

A versenymedence ötven méter hosszú
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A legnagyobb medence az úszóversenyek mellett vízilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz, lelátóján pedig 720 néző foglalhat helyet. A több mint 5500 négyzetméter alapterületű, négyszintes – pince, földszint, első emelet és nyitott gépészeti udvar a tetőtérben – létesítményben wellnessrészleget is kialakítottak.

Ebben gőzkabin, ördögszauna (abban a legmagasabb a hőmérséklet), finn szaunák, infrakabin és merülőmedence is található, amelyekben különböző szaunafelöntések vehetők igénybe. A helyszíni bejáráson megtudtuk, a wellnesrészlegben jégkása is található: a szaunák forróságából kilépők ezek segítségével hűthetik le magukat.

A wellnessrészlegben többféle szauna található
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az uszoda földszintjén, a pezsgőfürdő szomszédságában, valamint emeleti wellnessrészlegén több tepidárium, vagyis mozaikcsempével kirakott fűthető ágy segíti a relaxációt. A testedzést nemcsak a medencék, hanem egy fitneszterem is szolgálja.

Érdekesség, hogy az épület közel nulla energiaigényű azzal, hogy a nyári hűtés során keletkező hőenergiát a medencevizek hőmérsékletének szinten tartására fordítják, míg télen az épület légtechnikai rendszerének hőenergiáját hasznosítják a medencevíz fűtésére. Az uszodát legegyszerűbben autóval lehet megközelíteni, a létesítmény mellett 120 férőhelyes parkolót alakítottak ki.

A létesítmény minden nap 6-20 óráig tart nyitva. A sportuszoda honlapja és közösségi oldala rövidesen elkészül.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva