Marton Attila | 2021.08.13. 14:00
Újabb bicikliút épült a Balatonhoz
Hamarosan hivatalosan is forgalomba helyezik a Veszprémből a Balatonra vezető második kerékpárutat.

A megyeszékhelyről a tóhoz, egészen pontosan Balatonalmádiba eddig a legegyszerűbben Szentkirályszabadján át juthattak el a kerékpárosok, ahol rácsatlakozhattak a Balatoni Bringakörútra. Egy friss fejlesztésnek köszönhetően immár két bicikliút fogja összekötni Veszprémet a Balatonnal. A megyeszékhely és Alsóörs közötti kerékpárút nagy része teljesen megépült, az utolsó, hiányzó szakasz pedig ezekben a napokban készül el Veszprém és Felsőörs között.

Immár két kerékpárút köti össze Veszprémet a Balatonnal
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A beruházás a befejezéshez közeledik, 95 százalékos már a kerékpárút készültségi foka, közölte kérdésünkre Józan György, a veszprémi önkormányzat Városfejlesztési Irodájának csoportvezetője. Az elkészült szakaszt hivatalosan csak a közlekedési hatóság forgalombahelyezési engedélyezése után adják át, hívta fel a figyelmet a csoportvezető.

Úgy tudjuk, a bicikliúton lényegében már csak tereprendezési és füvesítési munkák vannak hátra. A Szabadságpusztáig kiépített kerékpárút folytatásaként a Veszprémből Felsőörsre vezető, mintegy másfél kilométer hosszú hiányzó szakasz munkaterületét április elején adta át az önkormányzat a kivitelezőnek. Az összesen bruttó 240 millió forintból készülő fejlesztést teljes egészében az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert forrásból finanszírozza a veszprémi önkormányzat. A Felsőörstől a Balatonig tartó kilenc kilométeres szakasz 750 millió forint európai uniós és kormányzati támogatással épült meg idén tavaszra.

Már csak az utolsó simítások vannak hátra a szakaszon
Fotó: Pesthy Márton/Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva