likeBalaton.hu | 2022.01.29. 14:00
Vastag Csaba Pilinszky-verset énekel – új klip!
A veszprémi származású Vastag Csaba Pilinszky János Tilos csillagon című versét zenésítette meg.

Vastag Csaba videóklipet is forgatott Pilinszky János verséhez, amelyben kiváló zenészek tolmácsolásában adja elő a dalt. Szépirodalmi érdeklődéséről és a magyar nyelv, irodalom és a költők tiszteletéről, de mély érzésekről is tanúbizonyságot tesz legújabb videójával.

Csaba két lábbal áll a földön, stabil érzelmi gyökerekkel

Elmesélte, hogy fiatalkorában a szüleivel családi gazdaságot működtettek a megyeszékhelyen. Minden nap kapált és gondozta a terményeket, sőt, ma is van egy kis zöldséges kertje és magának termeli a zöldségeket: paprika, paradicsom és fűszerek is találhatóak benne. Ez pedig megtanította értékelni a dolgokat.

– Napjainkban sokan a nagy eszméket, a földtől elrugaszkodott dolgokat hajtják, s ezek lassabban hoznak eredményt.

Nagymamámtól megtanultam, hogy a földmunka azonnali eredményt produkál, ugyanakkor türelemre és szorgalomra, a szisztematikus munkára nevel, amit a későbbiekben be tudsz építeni az életedbe: az edzés, a zenei pálya is ilyen. Nem tudod kispórolni az időt, s ehhez nagyon jó alapot adott a földmunkában megszerzett tapasztalat és türelem – mondta az énekes.

Vastag Csaba veszprémi gyökereit is büszkén vállalja

– Amikor elköltöztem Budapestre, számomra is akkor vált világossá, hogy nagyon sokan csak nyaralni vagy még azért sem járnak a Balatonhoz. Sőt, sok ismerősöm akkor elmondta, hogy ritkán vagy még soha nem voltak a tónál. Valóban újraértékeli az ember ezt a kegyet, hogy ott nőttünk fel. Ez egy idő után kicsit át is fordult a bőség zavarába: minden nap elmehettünk a tó szinte bármely pontjára, s egy idő után már nem mentünk minden nap, mert annyira természetes volt – mondta az énekes a származása kapcsán. Olvasd tovább az exkluzív interjút és nézd meg Vastag Csaba gyerekkori fotóit itt.

Még több sztárinterjú itt.

Még több sztár a Balatonnál itt.

 

Nyitókép: Fotó: MTI/Kallos Bea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva