likeBalaton.hu | 2023.11.03. 12:00
Videó a veszprémi, több milliós értékű betörésről
Betörés közben ütöttek rajtuk a rendőrök. A veszprémi boltból a tolvajok több millió forintnyi műszaki cikket tulajdonítottak el.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2023. október 28-ára virradóra riasztó hangjára lettek figyelmesek. A hang forrását követve az egyik helyi műszaki áruházhoz értek, ahol éppen három férfi menekült a betört kirakatüvegen át. Az elkövetők arcát maszk fedte és kapucnit viseltek.

A rendőrök megállapították, hogy a tettesek behatoltak az áruházba, betörték a tárolóvitrinek üvegét és műszaki cikkeket vittek el több mint négymillió forint értékben.

Az egyenruhások a három menekülő betörő közül egy 24 éves várpalotai lakost a helyszín közelében elfogtak. A nyomozók a férfi többi társát rövid időn belül azonosították, a bűncselekmény elkövetésében aktívan részt vevő 39 éves budapesti tettest, valamint a kitervelő és a végrehajtást megszervező 42 éves várpalotai férfit még aznap előállították.

A betörők negyedik társának tartózkodási helye egyelőre ismeretlen, ezért a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben. A nyomozók az elkövetőket – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a Veszprémi Rendőrkapitányság kezdeményezte letartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

Az áruház kára nagyrészt megtérült, mivel a betörőket az egyenruhások megzavarták, és az elkövetők menekülésük közben a zsákokba csomagolt műszaki cikkeket a helyszínen és annak közelében hátrahagyták.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: police.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva