A forma színné, a szín formává válik – kiállítás
Helyszín Veszprém, Vár utca 17
Időpont

Max Bill, Barcsay Jenő, Enrico Castellani, Nathan Cohen, Helmut Federle, Hans Jörg Glattfelder, Camille Louis Graeser, Gyarmathy Tihamér, Nigel Hall, Haász István, Hetey Katalin, Harasztÿ István, Johannes Itten, Imi Knoebel, Jannis Kounellis, Lakner László, Verena Loewensberg, Richard Paul Lohse, Manfred Mohr, Sean Scully, Jesus Rafael Soto, Joel Shapiro, Jean Tinguely, Bernar Venet

A Modern Képtár legújabb kiállítása a nemzetközi léptékben is jelentős magyar magángyűjteményéből mutat be rendhagyó időszaki tárlatot. A kiállítás címe, Richard Paul-Lohse svájci festőművésztől kölcsönzött idézet, amely a szemléletesen meghatározza a legújabb gyűjteményi válogatás közös pontját. A tárlat célja, hogy megismertesse a konstruktív és konkrét művészet legjelentősebb európai kötődésű alkotóit, kiemelve a svájci konkrét művészet nagymestereit, a szobrászrajzok sajátos világát és a színtan újragondolásával kísérletező alkotókat. A kiállítás emeleti kiállítóterében láthatóak a világhírű Bauhaus iskolájából ismert Johannes Itten, valamint Barcsay Jenő, Gyarmathy Tihamér, Sean Scully és Haász István alkotásai.

A tárlathoz kapcsolódva szeptember hónaptól új művészetoktatási programot és workshopsorozatot indítunk, amely több generációt is megismertet a nonfiguratív művészet izgalmas világával a játék, alkotás és tanulás kapcsolatán keresztül.

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva