Amarcord Ensemble, Langer Ágnes és Fülei Balázs
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont
Augusztus 3-án Amarcord Ensemble, a Langer Ágnes és Fülei Balázs is fellép az Auer fesztiválon.

Műsor:

JANAČEK: Szonáta hegedűre és zongorára
GRIEG: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára Op. 13
BARTÓK: Rapszódia Nr.1 Sz. 87
GERSHWIN–HEIFETZ: Porgy és Bess – szvit

Az Auer fesztivál a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti, hogy a tehetséges fiatalokat segítse pályájukon. Az első évtől kezdve szervezünk mesterkurzusokat, ahol a legkiválóbb professzorok, világjáró művészek foglalkoznak velük, átadják a koncertdobogón évtizedek alatt szerzett tapasztalatukat. A Magyarországon megrendezett országos és nemzetközi versenyeken sikereket elért fiataloknak pedig különdíjként felajánlott bemutatkozási lehetőséget is biztosítunk.
Ennek a programnak a keretében a mai hangversenyen Langer Ágnes fiatal hegedűművész mutatkozik be, aki a Zeneakadémián megrendezett 2017. évi Bartók Béla Világverseny Hegedűversenyének III. helyezettje volt.
Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára – aki korábban szintén több verseny díjazottja volt – lesz Langer Ágnes kamarapartnere, akivel Grieg, Janaček, Bartók és Gershwin műveket hoznak Veszprémbe.

Fotó: az esemény közösségi oldala

„Bon jour, mon cœur” –
Zenék hölgyektől, hölgyekről, hölgyeknek Orlando di Lasso, Adrian Willaert, Schumann, Brahms, Mendelssohn, Richard Strauss és Max Reger tollából, majd népdalok, átiratok, vidám pillanatok…

A történet Lipcsében kezdődött… Abban a városban, ami évszázadokon át élte, lélegezte, ünnepelte a zenét, abban a templomban, ahol évtizedekig szolgált, alkotott Bach. A lipcsei Tamás-templom világhíres fiúkórusának tagjaiból alakult kivételesen homogén hangzású, tökéletes intonációjú együttes egy szimfonikus zenekar határtalan lehetőségeit adaptálja öt világklasszis férfihangra. Hihetetlenül tökéletes énektechnikájuk és magával ragadó előadói stílusuk röviddel megalakulásuk után a világ legkeresettebb énekegyüttesei közé sorolta őket. Reperotárjukon középkori daloktól kortárs zenéig, reneszánsz madrigáloktól romantikus kórusművekig minden megtalálható. Koncertjeiken rendszeresen felcsendülnek invenciózus átdolgozásaikban különböző népek folklórjának legszebb darabjai, de jazz standard-ek és soul dallamok is színesítik programjaikat.

A pályája csúcsán lévő Amarcord Ensemble óriási sikerrel vendégszerepel a világ minden táján a legrangangosabb fesztiválokon, a leghíresebb koncerttermekben és most Magyarországon először a veszprémi Auer fesztiválon hallhatjuk őket!

Fotó: az esemény közösségi oldala

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Kiemelt kép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva