Csárdáskirálynő MÁZSképp – színházi előadás
Helyszín Veszprém, Óvári Ferenc út 2
Időpont

A Csárdáskirálynő nagyoperett MÁZSképp!

 

Színpadra lép az előadás rendezője is, Mészáros Árpád Zsolt csak ezen az estén, a VII. Rátonyi Róbert Operettfesztiválon!

 

Szöveg: Leo Stein-Jenbach Béla-Kálmán Imre-Békeffi István-Kellér Dezső-Gábor Andor-Rátonyi Róbert

 

Műfaj: nagyoperett

 

Rendező: Mészáros Árpád Zsolt

 

Műsoridő: 3 ó

 

Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét méltán említik minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjének.

 

Felmérések szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája, a Csárdáskirálynő valamelyik betétdala. Bécsi – 1915-ös – bemutatója után végigsöpört egész Európán, az I. világháború ellenére bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd 1916-ban Budapesten, végül eljutott a New York-i Broadway-re is. Zene nélkül is kiváló dráma lenne, melyhez jönnek még a valóban örökké népszerű melódiák, melyről a korabeli kritikusok így írtak: “Kálmán a Csárdáskirálynőben ötvözni tudta a bécsi keringőt és a magával ragadó, temperamentumos magyar zenét. A remek számok nemcsak a népszerűséget biztosítják, de igazi zenei élményt is nyújtanak”…

 

Az előadásban szereplő Sáfár Mónika művésznő jelmezeit Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas magyar iparművész, Érdemes művész színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező tervezte.

 

Az előadásban a nyugalom megzavarására alkalmas hang- és fényhatások vannak.

 

Helyszín

Veszprémi Petőfi Színház

8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.

 

Nyitókép: veszpreminfo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva