Égi vándor – rockfantázia Omega-slágerekkel
Helyszín Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2
Időpont

Az Égi vándort tizenhárom év elteltével ismét műsorra tűzte a Pannon Várszínház. Nyáron már Veszprémben és a legnagyobb Balaton-parti szabadtéri színpadokon nagy sikerrel játszották az előadást.

Az Égi vándor szerelemről, életről, halálról, generációk váltásáról is szól
Fotó: Pannon Várszínház

 

– Örök emberi történetet mesél el. Megpróbáltatásokat, csalódásokat mutat be, a szép, a tökéletes keresését. Sokszor annyira magasra tekintünk, hogy nem vesszük észre azt, ami mellettünk van, vagy ami mellett elsétálunk. Szerelemről, életről, halálról, generációk váltásáról is szól. A darab üzenetének örök aktualitása van – mondta Vándorfi László, az Égi Vándor rendezője.

Az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című Omega-korongok dalait dolgozták fel

Az Omega együttes legnagyobb slágereit felhasználó új magyar zenés színpadi mű elsősorban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemezek lírai rock-sci-fi történetére alapoz. Egy fiatalember arra ébred egy reggelen, hogy ő nem evilági lény, visszavágyik és visszatér a csillagok közé, egy ismeretlen, titkokat rejtő, az idő és a tér relativitásában létező világba. Miközben feltárul előtte az új dimenzió, rádöbben, hogy e más szerkezetű világ ugyanazokat a típusokat, ugyanazokat a problémákat hozza felszínre, mint a jól ismert földi lét. S miközben rejtélyes figurákkal, csábító nőalakokkal találkozik, visszatekint eredetére, ahol jól ismert dallamokkal üzen és hívogat a Föld. Vezetője a Látogató, a Fekete és Fehér Holló, akik konfliktusokba sodorják, lelkébe hatolnak, és végül megadják az enyhületet.

Ez az izgalmas, csillagközi utazás inkább rockfantázia, néhol táncjáték, mely az Omega-dalok bravúros zenéjére, újraértelmezésére épül, a történet a dalszövegek szerves összekapcsolódásából rajzolódik ki.

Nyáron már Veszprémben és a legnagyobb Balaton-parti szabadtéri színpadokon nagy sikerrel játszották az Égi vándor előadást
Fotó: Pannon Várszínház

 

Mindemellett tisztelgés a hatvan esztendős zenekar már eltávozott és még köztünk lévő tagjai előtt.

A darabot ezekben az időpontokban láthatja a közönség Veszprémben, a Hangvilla színháztermében.

 

 

 

Nyitókép: Pannon Várszínház

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva