Egry József-finisszázs: kreatív pólófestő workshop
Helyszín Veszprém, Erzsébet sétány 1
Időpont

Fesd újra! Gyulai Attila pólófestő workshopján, melyet gyerekeknek tart 12 éves kortól, a következő kérdésre is választ keresünk: Egry József badacsonyi magánya, avagy megjeleníthető- e egy ruhadarabon egy életút emléke?

„A könnyed hangulatú, professzionálisan vezetett közös élményalkotás célja a résztvevők megismerése egy különleges képzőművészeti irányzat alaptechnikáival. Nem szükséges különleges tudás vagy előképzettség, lépésről-lépésre vezetem be diákjaimat a pólófestés rejtelmeibe. A gyakorlati képzésre épülő foglalkozás nem csak inspiráló időtöltés, hanem közösségépítő és önbizalom fejlesztő program is egyben. A workshop célja, hogy egy póló, pártucat ecset és festéktubus segítségével bebizonyítsam, mindenkiben ott bujkál a kreatív alkotó!”- Gyulai Attila

„18 éve foglalkozom a festőművészeti irányzatokkal legkülönfélébb válfajaival. 2005-ben, klasszikus képzőművészeti előképzettség nélkül úgy döntöttem, hogy feladva a polgári foglalkozásokat, a festészetnek szentelem az életemet.

Kezdetben gyerekszobák falaira álmodtam mesevilágokat, majd jöttek az éttermi dekoráció felkérések. 2008-tól órákat vettem Breznay András festőművésztől, 3 éven át volt a mesterem. Ezzel párhuzamosan autodidakta módon különböző, itthon javarészt ismeretlen festési technikákba ástambele magam, és elkezdtem ezekkel kísérletezni. Így jött létre a paint jam képzőművészeti performansz, a 3D aszfaltfestés és a művészeti póló – ezek mára a GyulaiART portfóliójának szerves részét képezik. A különböző felületek, médiumok eltérő festészeti technikákat ill. technológiai eljárásokat igényelnek, ez egy soha véget nem érő tanulási/megújulási folyamat.

Festőként sokáig egy célt lebegett a szemem előtt: rátalálni arra a stílusra, ami csak rám jellemző, ami alapján a képim azonnal beazonosíthatóak. Sok a kubizmus és strukturalizmus tájain barangoltam, ám egy ponton rá kellett jönnöm, hogy nem létezik ez a bizonyos egyetlen üdvözítő stílus, az én utam a műfajok és technikák közötti folyamatos átjárás, illetve azok eddigi kombinációja.

Alkotásaim a fent említett irányzatokon túl a realizmus és a pop art jegyeit mutatják be, a megrendelésre készülő munkákra az adott igényeknek megfelelően alakítom ki az hordozón megjelenő stílust.”- írja magáról Gyulai Attila

Erre az örömteli délutánra szeretettel várják a gyerekeket.

Ajánlott életkor: 12 éves kortól

(Játékos, alkotni vágyó felnőtteket is szeretettel várnak!)

A fenntarthatóság jegyében megunt, kidobásra szánt, világos árnyalatú, egyszínű pólódat vidd magaddal a workshopra.

Maximális létszám: 14 fő

Fotó: veszpreminfo.hu

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva