Emlékhelyek napja a Veszprémi Várban, Tűztorony udvar
Helyszín Veszprém, Vár utca 2
Időpont
Weboldal www.ldm.hu
E-mail cím hajdufranciska@ldm.hu
Veszprém megyében tevékenykedő hagyományőrző csoport várja a látogatókat, kézműveskedni vágyókat sok-sok érdekes programmal az Emlékhelyek napján.

Emlékhelyek napja a Veszprémi Várban
Tűztorony udvar
2019. május 11. szombat 10.00 – 18.00
„Anjouk kora” – A Himfy Bandérium középkori tábora

A Laczkó Dezső Múzeum a 2019-es Emlékhelyek Napja országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva, a veszprémi Várban a Himfy Bandériumot látja vendégül. A Veszprém megyében tevékenykedő hagyományőrző csoport 2019. május 11-én szombaton 10 órától a Tűztorony udvarban várja a látogatókat, kézműveskedni vágyókat. A délelőtt során a harci bemutatóké a főszerep, az ebéd utáni csendespihenőben a kézműves foglalkozásoké, majd 16:30-kor szedik a sátrofájukat, hogy az ünnepélyes felvonuláson Gizella királynét követve elsétáljanak a Kossuth utcáról a Szentháromság térre.

Himfy Bandérium

A Szarvaskör Egyesület hagyományőrző csoportja, a Himfy Bandérium 2017 őszén alakult meg, s céljául tűzte a döbröntei Szarvaskő várához kapcsolódóan a XIV. századi Magyarország történelmének, hagyományainak megismertetését, a napjainkra már romos műemlék hajdani életének felelevenítését.
Bandériumunk 15 aktívan közreműködő taggal teljes képet szeretne mutatni a XIV. századi életről. A középkor emberének mindennapjait bemutatva, gyakorlati ismeretek elevenednek meg: kézművesség, hétköznapi foglalatosságok, hadiesemények, gazdasági ismeretek segítségével fejleszthetik meglévő tudásukat a résztvevők. Fegyver- és viselet bemutatók, interaktív történelemórák, kézműves és gasztronómiai programok, ismeretterjesztő előadások segítenek minden korosztálynak élővé varázsolni Anjou királyaink korát, ahol a nemes lelkűség, a becsület, a bátorság, a hűség határozta meg a lovagi viselkedést.
Rendezvényeinken nem csak az ismeretterjesztés, hanem az „élmény nyújtása” is cél. A látogatók, érdeklődők bevonásával korhű feladatok végrehajtásával interaktívvá tesszük programunk.
Együttműködünk múzeumokkal, könyvtárakkal, hagyományőrző csapatokkal, és önkormányzatokkal, ahol sikeres programokat valósítottunk meg. Csapatunk tagjai folyamatos önfejlesztés mellett hiteles képet mutatnak történelmünk e szeletéről.

Szarvaskör Egyesület: Sós Mari 8597 Döbrönte, Fő utca 61. 30/2828-961, szarvaskor@gmail.com
Bandérium vezetője, és kapcsolattartó: Koloványi Attila
srtázsamester
20/240-3880
himfybanderium@gmail.com

Kiemelt kép: veszpreminfo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva