Flamenco workshop és táncbemutató
Helyszín Veszprém, Vár utca 29
Időpont

December első hétvégéjén egy izgalmas flamenco programnak lesz helyszíne a Dubniczay-palota. Táncbemutatón, ismeretterjesztő előadáson és táncoktatáson keresztül ismerkedhetnek az érdeklődők a flamenco műfajával. Lippai Andrea és Pirók Zsófia, anya és lánya páros közös előadásukban megannyi érdekességet mesélnek, és adnak választ a kérdésre, hogy mi is az a Flamenco?

Előadók:

Lippai Andrea és Pirók Zsófia

Lippai Andrea 2000-ben alapította meg a FlamenCorazónArte Táncszínházat, ami az első magyar, flamenco alapú táncszínház hazánkban. Egész estét betöltő darabjait a Nemzeti Táncszínház színpadán, hazai és külföldi színházakban csodálhatja a közönség. Munkásságát Harangozó Gyula-díjjal, EuroPas díjjal, Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel és Magyar Érdemkereszttel ismerték el. Nagyobbik lánya, Pirók Zsófia első magyarként a sevillai professzionális táncművészképző konzervatóriumban szerzett diplomát flamenco szakirányon. Önálló koreográfiáival külföldi színházakban, tablaókban lép fel. Magyarországon a FlamenCorazonArte Táncszínház szólótáncosa és koreográfusa. 2019-ben az évad legjobb táncművésze díjjal tüntette ki a Magyar Táncművészek Szövetsége.

Program:

Ismerkedés a flamenco tánc történetével

Flamenco táncelőadás

Bevezetés a flamenco tánc alapjaiba

A szünetben tapas kóstolóval várják a résztvevőket.

A rendezvény gyerekbarát helyszínen kerül megrendezésre. A Dubniczay-palotában a kicsiket játszósarok várja, a kismamák pedig szoptatóhelyiséget tudnak igénybe venni.

Nyitókép: veszpreminfo.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva